Átigazolás

2024.07.15. 18:00

Dániából érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák új támadója

Agárdy Csaba

Mikkel Jensen Fotó: Daniel André Stentz

A 23 éves Mikkel Jensen hazája élvonalából érkezik a DAB csapatához. A fiatal csatár a Vojensben nevelkedett. 2019-ben igazolt az Odensehez, majd két évig a SonderjyskE keretét erősítette. Szerepet kapott a dán U18 és U20-as korosztályos válogatottban is. 2022-ben csatlakozott a Rodovre Mighty Bulls-hoz, amellyel további két esztendőt töltött a dán első osztályban. Legutóbb a hatodik helyen végeztek. Az elmúlt két szezonban előbb 41 mérkőzésen 22 ponttal, majd 35 mérkőzésen 14 ponttal járult hozzá a piros-fehérek sikereihez.

"A Bikáktól tehát a Bikákhoz igazol, így talán nem is lesz számára akkora váltás, mint ahogy azt elsőre képzelte. Elmondása alapján nagy kihívásnak tekinti az Erste Ligát és akár csak a többiek, szintén várja már, hogy megismerhesse csapattársait, és elkezdődhessen a közös munka. Remek érzés, hogy Mikkel is csatlakozik a Dunaújváros keretéhez, játékára és tehetségére rendkívül nagy szükségünk lesz az előttünk álló szezon kapcsán.” - olvasható a DAB közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában