Izgalmas mérkőzés volt

2024.08.23. 19:34

A DKKA-s hölgyek koreaiak ellen léptek pályára a felújított csarnokban - képgalériával

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női csapatának a programja elég sűrű. A hölgyek a napokban Csehországban nyertek tornát, tegnap pedig koreai vendégeket fogadtak a felújított Dunaújváros Sportcsarnokban.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A csehországi kupáról néhány szót. Az első meccset a német Thüringer Handball Club ellen játszotta a DKKA, és 31–28-ra nyert. A második találkozón a házigazda DHK Baník Most volt az ellenfél, ezúttal 35–30-ra győztek a dunaújvárosiak. Utolsó mérkőzésük nagyon szorosan alakult, de végül a lengyel Kobierzyce ellen nagyszerű hajrát produkáltak a lányok, és 36–36-os döntetlent értek el. Ez az eredmény annyit is jelentett, hogy megnyerték a tornát.
Tegnap már Dunaújvárosban játszott Gulyás Péter csapata, a dél-koreai SK Sugar Gliders együttesét fogadta a felújított Dunaújváros Sportcsarnokban.

Fotó: Laczkó Izabella

A közelmúltban a DKKA serdülőinek meccsén voltam, ami után az alábbiakat írtam: „Hosszú idő után voltam ismét kézilabda-mérkőzésen a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. No nem valami NB I.-es rangadón, netán kiemelt nemzetközi kupameccsen, hanem egy megyei első osztályú bajnoki döntőn. A hölgyeknél a DKKA serdülőcsapata a pázmándiakkal csapott össze az aranyéremért. A küzdelem remek volt, a játékosok mindent megtettek a pályán a tudásuknak megfelelően, a két együttes szurkolói pedig kimondottan forró hangulatot teremtettek a lelátón. Ami azonban elszomorító volt, az a csarnok állapota. Jelzőket nem akarok használni, de ide embereket, fiatalokat beengedni, a bűn kategóriája is lehetne.”

Fotó: Laczkó Izabella

Nem telt el azóta sok idő, de alaposan megváltozott a helyzet, új parketta a küzdőtéren, teljes festés, és az öltözők felújítása az, amiről most örömmel beszámolhatunk. (Az öltözők korábban olyan állapotban voltak, hogy a vendégcsapatok nem voltak hajlandók azokban lezuhanyozni. De ez már a múlt.)
A tegnapi mérkőzésről, kezdjük az ellenféllel. Korea bajnokcsapatáról beszélhetünk, amely az elmúlt években az Ázsiai Bajnokok Ligáját is megnyerte. Budapesten edzőtáborozik, és korábban már játszott a Dunaújváros gárdával, és ismét szívesen  jöttek Dunaújvárosba. Nos, egy ilyen gárda várt a dunaújvárosi hölgyekre.

Fotó: Laczkó Izabella

Mindig kell figyelni az apróságokra, amik nem is annyira apróságok. Felkészülési mérkőzés ide vagy oda, a sportág dunaújvárosi szerelmesei közül sokan ott voltak a lelátón, köztük a B-közép tagjai is, akik dobbal, zászlók lengetésévél segítették a DKKA játékosait.
A mérkőzés harcos volt, a dunaújvárosi fiatalok odatették magukat a pályán, de a koreai csapat nem volt könnyen verhető ellenfél.
Gyors és időnként látványos kézilabdát láthattunk, eközben mindkét oldalon sok technikai hibát is észlelhettünk. Talán ebből is adódott, hogy sok lerohanást láthattunk.

Fej fej mellett haladtak a csapatok, de végül koreai győzelmet könyvelhettek el a nézők: 39–35-ös vendégsiker született, a sok gól azt jelenti, hogy a védekezéssel voltak problémák mindkét oldalon.
Ami a lényeg, a dunaújvárosi csapatnak ez remek mérkőzés volt a bajnoki felkészülésben. Valószínű, hogy az új edző, Gulyás Péter, aki nagyon együtt élt a játékkal, sok tapasztalatot gyűjtött, amik a jövőt illetően nagyon fontosak lehetnek…

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában