A DFC nem játszik

2024.08.23. 15:00

Kezdenek a megyei csapatok

Ezen a hétvégén kezdődik a Fejér vármegyei labdarúgó-bajnokság 2024/2025. évi szezonja.

illusztráció

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 A megyei futballnak külön hangulata van, hiszen  sok településen a sportot a labdarúgás jelenti.
Az idénynyitón minden találkozó 17 órakor kezdődik. Az első osztály nyitó fordulója elég foghíjas lesz, hiszen a tizennégy indulóból három együttes is érdekelt a MOL Magyar Kupa második fordulójában, így a következő meccseket az őszi szezon végén rendezik majd meg: Mór – Sárosd, Dunaújváros FC – Enying, Lajoskomárom - Ercsi Kinizsi. A KK Grain Kft.-Mezőfalva csapata a Tóvill-Kápolnásnyék vendégeként kezdi az idei sorozatot. Kérdés, hogy az edzőváltást követően milyen teljesítményre lesz képes a mezőfalvai alakulat. A játéknap további párosítása: Sárbogárd – Ikarus-Maroshegy, Csór Truck-Trailer – Bodajk. Vasárnap az újonc Adony gárdája a Martonvásárt fogadja. A hazaiak eredményes bemutatkozásban reménykednek. 
A másodosztály Déli csoportjában tizenhárom együttes alkotja a mezőnyt. Az első körből az őszi szezon végére halasztották a Beloiannisz – Nagyvenyim párharcot. A többi összecsapást vasárnap rendezik. A Baracs a csoport újonca, a Pákozd elleni hazai mérkőzéssel indítja a bajnokságot. A Nagykarácsony a Kislángot, míg az Előszállás a Seregélyes-Sárosd II együttesét fogadja. A további párosítás a következő: Apostag – Lajoskomárom II, Polgárdi – Aba Sárvíz. Ezúttal a Sárszentmihály lesz szabadnapos. 
A harmadosztály Keleti csoportjában csak két hét múlva kezdődik a szezon, ahol csupán a következő hat csapat szerepel majd: Besnyő, Kulcs, MPF-Ráckeresztúr, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Szabadegyháza.GA

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában