Meglepetések

Tegnap, 9:00

Előszállási bravúr, legyőzték a listavezető Nagykarácsonyt

Nehéz lett volna totót kitölteni a Fejér vármegyei labdarúgó bajnokság II. osztály déli csoport 4. fordulóbeli mérkőzései alapján. Lehet, kevesen fogadtak volna az Előszállás bravúros győzelmére a Nagykarácsony ellen.

Horváth László

Nagy győzelmet ünnepelhetett az Előszállás

Fotó: Előszállás SE

A negyedik forduló után igencsak megborult a papírforma. Botlott az eddig jól szereplő, hibátlanul élen álló Nagykarácsony az előszállási bravúr után, illetve a második Baracs is elszenvedte első vereségét. Végül nem ment a pontszerzés a Nagyvenyim gárdájának sem, a Lajoskomárom II. csapatával szemben szenvedtek vereséget. A negyedik forduló után a szinte újonc Beloiannisz úgy vezeti a tabellát, hogy csak három mérkőzést játszott ezidáig. Mögötte egy vereséggel szorosan a Polgárdi, harmadikként a visszacsúszó Nagykarácsony fért a dobogós helyre. A középmezőny élvonalában pedig Baracs és Előszállás várja az előrelépési lehetőséget. Nagyvenyim egy győzelme, egy veresége és egy döntetlenje jelenleg a nyolcadik helyre elég. Igaz, ők is csak három mérkőzésen vannak túl a négy forduló után.

A Baracs (s) nem tudott újítani a második félidőre az Aba ellen
Fotó: Horváth László

Előszállás – Nagykarácsony 4-3 (2-1)

Előszállás: Gulyás – Felföldi (Mukli), Kovalovszky, Horváth K. (Bognár M.), Nyári - Béres, Garbacz, Horváth G. (Takács R.), Szalai Sz. (Romhányi) - Bozsoki (Kercza), Németh L. Vezetőedző: Masinka Csaba.

Nagykarácsony: Turi – Szabó Sz., Kovács D., Szabó J., Czári (Baranyai) - Balogh D., Simon Zs. (Nagy D.), Jákli, Rácz K. (Szabó M.) - Princz (Tábi), Rácz A. (Hegedüs P.).

Az első negyedóra végén a vendégek jutottak vezetéshez Kovács góljával. A szünetig azonban már több nagykarácsonyi gól nem esett. Ellentétben a hazai csapattal, akik Garbacz és Felföldi révén megfordították az állást. A pihenőt követően Jákli találatával a Nagykarácsony még vissza tudta hozni a pontszerző reményeket, azonban Garbacz újabb góljával az Előszállás ismét vezetést szerzett. A 78. percben Mukli további egy találattal fejelte meg a hazai eredményt, így a vendégek 82. percben lőtt gólja már csak a szépítéshez volt elég. A három pont sorsát nem tudta megváltoztatni. Az Előszállás joggal örülhetett az élvonalbeli Nagykarácsony legyőzésének.

Masinka Csaba előszállási edző így értékelt: - A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. 

Nagyon akartunk, nagyon mentünk és mindenki odatette magát rendesen. A helyzetkihasználásunkra pedig azt lehet mondani, hogy ötös.

- Még három olyan gólt is rúgtunk, amit nem adtak meg.

Baracs – Aba Sárvíz 2-3 (2-0)

Baracs: Vaszócsik – Hepp, Áldott, Wolf, Katona (Karászi) – Takács Titusz, Kozma B. (Huber), Fülöp, Palkó (Sbihi) - Éliás, Kiss N. Vezetőedző: Körmendi Zsolt.

Aba Sárvíz: Sereg – Kulcsár, Simon M. (Glócz H.), Huszti, Budai - Madácsi (Kiliti), Réti G., Kuczi, Réti R. - Zsifkovics (Mátyás), Szegedi (Glócz Z.). Vezetőedző: Radnics Attila.

Gólszerző: Áldott (20.), Kozma B. (23.), ill. Glócz Z. (48.), Budai (70.), Kulcsár (85.).

Egy akció és egy büntető góllal vezettek a mérkőzés félidejéig a hazaiak. A 48. perctől viszont már csak a vendégek zörgették a hálót. Glócz büntető, Budai és Kulcsár akció találatával az Aba megfordította a mérkőzést és nyert.

Körmendi Zsolt: - A kétgólos vezetés tudatában elkényelmesedtünk. 

A második félidei játékunk egyszerűen értékelhetetlen volt. Azt megjegyezném, hogy amit játékvezetés címén művelnek ellenünk az már felháborító.

Lajoskomárom II. – Nagyvenyim 2–1 (1–0)

Nagyvenyim: Virág – Rezes, Ráthgéber, Princz, Balogh D. (Fekete) - Mohácsi, Deli, Kővári L., Kovács D. (Sipeki) - Cislo, Török Barsa. 
Gólszerző: Szakáts (29., 54.), illetve Rezes (60.).

Kiállítva: Princz (89.).

A forduló további eredményei: Beloiannisz – Kisláng 1-0, Seregélyes-Sárosd II. - Polgárdi 3-6, Sárszentmihály-Masterplast – Apostag 4-4.

A bajnokság állása

H. CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1.BELOIANNISZ BELOIANNISZ 330013499
2.POLGÁRDIPOLGÁRDI430116979
3.NAGYKARÁCSONYNAGYKARÁCSONY430113949
4.BARACSBARACS421110647
5.ELŐSZÁLLÁSELŐSZÁLLÁS32109637
6.ABA SÁRVÍZABA SÁRVÍZ42021112-16
7.APOSTAGAPOSTAG412178-15
8.NAGYVENYIMNAGYVENYIM31115414
9.SÁRSZENTMIHÁLY-MASTERPLASTSÁRSZENTMIHÁLY-MASTERPLAST31119904
10.LAJOSKOMÁROM II.LAJOSKOMÁROM II.4103311-83
11.SEREGÉLYES-SÁROSD II.SEREGÉLYES-SÁROSD II.3012612-61
12.KISLÁNGKISLÁNG4013410-61
13.PÁKOZDPÁKOZD300328-60

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában