Lőttek

2024.09.03. 17:23

Gurisatti Gyula újabb versenyen túl a paralimpián

Gurisatti Gyula második versenyszámában, a sportpisztolyosok 25 méterén 22. helyen végzett a párizsi paralimpián.

Gallai Péter

Gurisatti Gyula ötödik paralimpiáján igyekszik minél jobb teljesítményt nyújtani

Forrás: sportal.hu

A dunaújvárosi sportember, aki ötödik versenyén szerepel Franciaországban, múlt pénteken mutatkozott be a Párizstól közel háromszáz kilométerre található versenypályán. A 10 méteres légpisztoly számban versenyzett először a chateauroux-i lőtéren, s az alapversenyben elért 548 körös teljesítményével a 23. lett a 26 fős mezőnyben. 

Hétfőn várt rá a következő kihívás, a vegyes – férfiak és nők együtt indultak – 25 m pisztoly (SH1) kategóriájában. Itt hatvan lövést kellett teljesítenie a versenyzőknek, ami feladatra volt osztva. A pontlövés után jött a gyorsasági rész, amikor egy-egy lövés között mindössze három másodpercnyi pihenő jutott. Gurisatti a precíziós lövészet első sorozatában 92, a következő kettőben egyaránt 90 kört ért el.

A rapid lövészet nyitánya a paralimpia honlapjának adatközlője alapján nem sikerült a legjobban, 84 kör lett. A folytasában már sikerült javítania, így 94 és 92 kört ért el sportolónk, aki összesítésben 542 körrel a 22. helyen fejezte be a versenyt. A mezőny másik magyar versenyzője, Dávid Krisztina a 21. lett 553 körrel.

Gurisatti Gyula záró száma szerdán a pisztolyosok 50 méteres versenye lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában