Futsal

2 órája

Kapusgólokkal biztossá tett dunaújvárosi győzelem

A férfi futsal NB II nyugati csoport 2. fordulójában pénteken este a Dunaújváros Futsal izgalmas mérkőzésen nyert a Tihany ellen a rácalmási sportcsarnokban.

Balogh Tamás

Küzdelmes meccset nyert a Dunaújváros Futsal

Fotó: Laczkó Izabella

Az első félidőben a hazai csapat nagy igyekezete ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést már a 7. percben a szemfüles Szücs révén. A hazai mezőnyfölény, de a ziccer pazarlás is tovább folyt, de a lelkesen küzdő Fekete Tamás tíz perc múlva egyenlített.

Fotó: LI

A második félidőben higgadtabbak és elszántabbak lettek a hazaiak. Előbb Váradi Kornél, majd Vincze Dezső lőtt egy emlékezetes gólt: 3-1 volt az állás a 25. percben. Ezt egy érthetetlen „áramszünetük” követte: Szűcs és László kiegyenlítette az állást három perc múlva.

Innét már keményen a kezükbe vették a játék irányítását az újvárosiak. Előbb a kiváló formát hozó Vincze Dezső és Ivacs Gábor, majd a hibázását nagy becsvággyal felülíró Cseresnyés Alex kapus következett két parádés góljával. A Csányi-Németh-Varga trió is emlékezetes kiváló teljesítménnyel járult hozzá a csapatuk győzelméhez.

Dunaújváros Futsal - Tihany 7-3 (1-1)

DF: Cseresnyés 2 - Fekete 1, Rácz, Csányi, Varga. Csere: Ivacs 1, Váradi 1, Pribék, Németh, Vincze 2.

Tóth Árpád edző ilyennek látta a mérkőzést.

- Az első félidőben letámadtuk az ellenfelünket, mert a hazai pályánkon minél előbb dűlőre akartuk vinni a mérkőzés dolgát, de nem sikerültek a befejezések. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, és voltak olyan technikai hibák, amikor elpasszoltuk a labdát és, ami nem fér bele a játékunkba. Ezekből lekontrázott bennünket a Tihany csapat, amik rengeteg veszélyt hoztak ránk. A második félidőben a 3-1-es vezetésünk után is volt egy rövidzárlatunk, amiből hamar visszajött az ellenfél, de nem ijedtünk meg tőle, mert volt tartása a csapatunknak.

- A Tihany FC egy jó csapat?

- Mindenképpen, egy masszív csapat, akikkel itthon és idegenben is nagyon meg kell küzdenünk, de azt gondolom, hogy ma jobbak voltunk náluk. .

- Egy hét alatt két győzelem a nyitányon. Amikor nyolc év múlva valaki ezt elolvassa, azt mondja, hogy „de jól kezdtek”! Tényleg így volt?

- Ki kell mondanom, hogy Sárbogárdon nem játszottunk jól. Sőt, nagyon nem! Viszont, ami a legfontosabb: a három pontot megszereztük. Ma viszont támadásban és védekezésben is lényegesen jobban játszottunk. 

Mindig van mit javítani a helyzetkihasználásban és abban is, hogy védekezésben ne adjunk az ellenfelünknek akkora területet, amiből helyzeteket alakíthatnak ki. Azt gondolom, hogy jó felé haladunk.

- Hogy állunk a kondícióval? A Tihany például a félidő utáni egyenlítésekor úgy tűnt, hogy „elkészült” az erejével.

- Mivel folyamatos nyomást helyeztünk rájuk, ez az ellenfélnek idegölő és fárasztó is volt. Sikerült annyira rájuk erőltetni az akaratunkat, hogy azzal már nem tudtak mit kezdeni.

- Tanulságos volt ez a mérkőzés?

- Az öt a négy elleni felállás mindig lutri az azt játszóknak. Most jól levédekeztük, illetve az Alex a kapujából szerzett két gólt belőle, ami egy extra teljesítmény volt tőle. Mindig, mindenből lehet tanulni, ebből is. Most jó helyre pattant a labda és szerencsénk is volt. 

Fotó: LI

Cseresnyés Alex megőrizte a jó szokását

Az ellenfél 5-4-es játékát kihasználva az egész pályát átlőve két gólt is vágott az üres kapujukba! Ezzel együtt rettentő izgalmakat is hozott a mérkőzés.

- Ez így van. Az első félidőben nagyon sok helyzetet ajándékoztunk a Tihanynak, mert az akciók végén nem tudtuk őket gólra váltani. Egy ilyenből még a vezetést is megszerezhették. Szerintem jól játszottunk, de az ellenfelünk is egy jó csapat.

Ez még csak a szezon eleji formánk volt, mert nem vagyunk még felkészülve az igazi csatákra, ezért fejlődnünk kell.

 

Fotó: LI

- Kevesebben vagyunk, mint az elmúlt szezonban. A győzelem íze most is nagyon kellemes, ahogy a hétfői, a nyitó meccs után is. Az elején jól kezdtünk, aztán vétettem egy olyan hibát, ami engem nagyon padlóra küldött, de remélem mindenkit kitudtam engesztelni a góljaimmal! Az ilyen lehetőség benne van a futsalban. Emberelőnyös játékra váltottak és ezért maradt üres a kapujuk. Hál’ istennek sikerült megszereznem a labdát, ráfektettem, amit még anno’ is sokat szoktam gyakorolni, és most megszületett a gyümölcse.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában