Kézilabda

Tegnap, 8:26

Nem egy súlycsoportban, kiütés lett a vége

A női kézilabda bajnokság 3. fordulójában kedden este a Győr vendége volt a DKKA együttese. Már a meccs előtt mindenki tisztában volt az esélyekkel, az ETO azonban a vártnál is jóval nagyobb különbséggel nyert a Kohász ellen.

Gallai Péter

Küzdött, azonban De Paulát és a Győrt nem nagyon tudta feltartóztatni a DKKA

Fotó: Győri Audi ETO KC

A zöld-fehérek – akárcsak egy héttel korábban a Békéscsaba ellen – ezúttal is öt fiatal magyar akadémistával a soraiban léptek pályára a DKKA ellen. Ezúttal olyan klasszok, mint Housheer, Hovden, Sako és van Wetering kapott pihenőt Per Johanssontól. Azért még így marad bőven sztárjátékos az ellenfélnél. 

Fotó: Győri Audi ETO KC

GYŐRI AUDI ETO KC– DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ 42–21 (23–8)

Győr: S. Toft – Varga D. 2, Rju Un Hi 1, Dulfer 5, Blohm 9, De Paula 7 (2), Fodor Cs. 4. Csere: Győri A. (kapus), Nze Minko 4, Breistöl 4, Győri-Lukács, Rédecsi 1, Brattset3, Keceli-Mészáros 2 (1), Szár. Vezetőeddző: Per Johansson.

DKKA: Wéninger – Arany 4 (1), Borgyos, Somionka 1, Kpodar 2, Lakatos P., Sallai N. 4. Csere: Krasznai (kapus), Szalai B., Luchies 2, Kellerman 5 (2), Török Fanni, Gajdos, Gerháth K. 1, Agócs 1, Taróczy 1. Vezetőedző: Gulyás Péter

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 3/3.

A nagy tempót diktáló Győr  gyors lerohanásaival nem tudta tartani a lépést a DKKA, így Gulyás Péter már a 8. perc elején időt kért (7–2). Ám ez sem hozott eredményt, 10–4 után teljesen elbizonytalanodott támadásban a Kohász, Totft, majd a helyére beálló Győri is mindent védett. Ezekekből pedig jöhettek a lerohanások, illetve a beállókat is nagyszerűen találta meg az ellenfél. 

Nem csoda, hogy így az olló egyre csak nyílt a két csapat között,  de azért arra nem sokan gondoltak volna, hogy az újvárosiak tizennégy percig (!) képtelenek lesznek betalálni. 

Már pedig ez történt, Arany ennyi idő után volt ismét eredményes, de a Győr ekkor már húsz gólnál járt. 
A második félidőben már sikerült koncentráltabban játszania a Kohásznak, ezáltal be tudott nézni tizenöt alá, 27-14. Azonban a hajrá megint a házigazdáé volt, akik végül huszonegy góllal nyertek.

Gulyás Péter: – Az ETO védekezése megfogott bennünket, a kapott góljaink az elrontott támadásokból jöttek, ott voltunk bátortalanok. 

A világ elitje ellen játszottunk, nagyon hasznos találkozó volt ez a számunkra.

- Hellyel, közzel felállt fal ellen a védekezéssel elégedett voltan. Az ilyen mérkőzések sokat jelentenek a fejlődésünk szempontjából.

Per Johansson: 

Az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat az első félidőben, a fiatalok is jól illeszkedtek a játékba.

- A szünet után már a Dunaújváros is felvillantott valamit a képességeiből.

Daphne Luchies: – Nagyszerű volt a hangulat, mindig is szerettem volna itt pályára lépni, hiszen a Győr a Bajnokok Ligája egyik topcsapata. 

Igazából a második félidőben mutatott teljesítményünk volt értékelhető, ahol jobb védekezést mutattunk be.

- Tudjuk, hol vannak még hibák, de fiatal csapat vagyunk, van még lehetőségünk a javításra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában