Rajt

2024.09.08. 13:24

Vereséggel kezdett a DKKA, sokáig szoros volt az első bajnoki

Közel ötven percig fordulatos és szoros mérkőzést vívott az MTK otthonában a Dunaújvárosi Kohász szombaton a női kézilabda NB I új szezonjának nyitányán. Aztán a hajrában a fővárosiak pontosabb játékuknak köszönhetően megnyerték a mérkőzést.

Gallai Péter

Fotó: MTK/Hegedűs Gábor

Mindkét csapat keretében voltak változások az új szezonra, azonban az biztos volt, ezúttal is komoly csatát vívnak egymással a középmezőnyben. A hazai együttes kezdett megilletődöttebben, öt perc után tudtak először gólt lőni, amikor a vendégek már kettőnél jártak. Aztán kihasználva a DKKA hibáit, hihagyott helyzeteit, a 11. percben már 5–3-ra vezettek a vendéglátók. Utána Wéninger védéseire alapozva a Kohász fordított, majd a félidő derekán megint az MTK-nál volt az előny. Az első harminc perc hajrájában a dunaújvárosiak játszottak pontosabban, többször is elléptek kettő találattal, aztán Poczetnyik révén megint utolérte a hazai gárda riválisát. Azonban Arany tett róla, hogy a szünetben náluk legyen az előny.

Fotó: MTK/Hegedűs Gábor

A második félidőben is folytatódott a nagyon szoros küzdelem, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de nagyobb előnyt egyik sem tudott kialakítani. A 47. percben 22–22 volt az állás, a holland Luchies ugyan megint vezetést szerzett az újvárosiaknak, de Kpodar kiállítása alatt fordított az MTK, 24–23. Gulyás Péter időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de támadásban továbbra is megakadt együttese, technikai hibák, kihagyott helyzetek után az 55. percre Ferenczy már ötre növelte a fővárosiak előnyét, 28–23. 

Gajdos kiállítását olcsón megúszta a Kohász,  Wéninger védése után pedig Kellermann törte meg a hosszú, majdnem tíz perces gólcsendet. Aztán Wéninger újabb bravúrja után Arany három csökkentette a különbséget az 57. percre. Ekkor felcsillant a további felzárkózás esélye, de a hajrában aztán megint az MTK játszott pontosabban, egymás után lőtt három találattal pedig eldöntötték a mérkőzést, illetve a két pont sorsát.

Az újvárosi kemény mag végig buzdította a csapatot
Fotó: MTK/Hegedűs Gábor

MTK BUDAPEST – DKKA 31–26 (14–15)

MTK Budapest: Kubina – Andróczki, Dakos 5, Lapos 1, Hadnagy 1, Bató 5 (3), Tóth M. Csere: Christe, Szőke (kapusok), Poczetnyik 6, Bujdosó-Gerháth 2, Dávid-Azari 3 (1), Kekezovity 3, Ferenczy F. 5, Fekete Vezetőedző: Vágó Attila.
DKKA: Wéninger – Arany 5 (1), Agócs 1, Somionka, Borgyos 2, Gerháth K. 4, Sallai 4. Csere: Oguntoye (kapus), Lakatos, Luchies 4, Szalai 2, Paróczy 1, Kpodar, Kellermann 3 (1), Gajdos. Vezetőedző: Gulyás Péter.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

A mérkőzés után így értékelt Gulyás Péter: – A második félidőben mutatott jobb teljesítményével nyert az MTK. Két teljesen elletétes harminc percet láthattunk, az elsőben sokkal jobban játszottunk, a másodikban ez megfordult.

A negyvenedik perc után feljavult a hazaiak védekezése és kapusteljesítménye, eldöntötte a meccset, és az ebből lőtt könnyű gólok megpecsételték a sorsunkat

- Fiatal csapatunk olyan tapasztalatot szerzett, amit a későbbiekben hasznosítani tudunk.

Fotó: MTK/Hegedűs Gábor

Kollégája, Vágó Attila szerint a különbség nem tükrözi azt, amennyire szoros csata volt, a DKKA nagyszerű játékot mutatott, remekül felkészített csapat ellen játszottak. 

– Talán a fordulatot az hozta, a második félidő közepére összeállt a védekezésünk, nem kapkodtunk támadásban sem. A végén a rutinosok játékosok az előnyünket meg tudták tartani.

Nagyon értékes ez a győzelem, mert szoros bajnokság elé nézünk, ahol minden egyes pont nagyon sokat érhet

 – tette hozzá a szakvezető. 

Az első forduló további eredményei: Győri Audi ETO – Mosonmagyaróvár 32–21, Ferencváros – Budaörs 38–18, Vasas – DVSC 24–39, Esztergom – Kisvárda 27–19, Alba Fehérvár – Vác 32–26, Szombathely – Békéscsaba 39–36.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában