Utánpótlás

3 órája

Jégkorong: a juniorok még veretlenek

Javában zajlanak a küzdelmek az utánpótlás jégkorong-bajnokságokban.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A juniorok (U21) mezőnyében a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) eddig veretlen. A magyar klubok közül hatan az osztrák U20-as pontvadászatban szerepelnek, heten  pedig elkezdték az alapszakaszt a hazai jégkorong bajnokságban. A Dunaújvárosi Acélbikák hat meccset játszott le, négyet rendes játékidőben, kettőt pedig szétlövéssel nyert meg. Az Acélbikák legutóbb Győrben vendégeskedtek, ahol szétlövéssel nyerték meg a rangadót.

jégkorong
Jégkorong, harc a korongért Fotó: Laczkó Izabella

A jégkorong mérkőzés jegyzőkönyve

UNI Győr ETO HC – DAB 4–5 (0–1, 1–2, 3–1, 0–0, 0–1)
DAB: Bejó – Bánki, Piszmann S., Taczman,  Csémi 2, Szűcs 1 (1) – Pinczés K., Bánvölgyi, Jónás (1), Krymenetskyi (1), Gakhramanov 2 – Débics, Zhuk, Dávid (1), Plasek. Vezetőedző: Hetler Ádám.

Sokáig nem úgy nézett ki a mérkőzés, hogy szétlövésekkel dől majd el, hiszen az 52. percben 4–1-re vezetett a dunaújvárosi csapat. A hajrában  azonban két és fél perc alatt három gólt kapott a DAB, vagyis jöhetett a hosszabbítás. A ráadás nem  hozott döntést, a szétlövéseknél a DAB részéről Szűcs és Gakhramanov, míg a győriek közül csak Koczkás volt eredményes, így a DAB két pontot szerzett.
A csoport állása: 1. DAB 6 mérkőzés/16 pont, 2. UNI Győr 5/13, 3. Lehel HC 5/9, 4. Gyergyói HK 4/7, 5. FTC 5/3, 6. Sportország 5/3, 7. Egerszegi Titánok 4/0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában