Hírek

2011.08.25. 02:27

Adománydilemma

Dunaújváros - Rongy-nagykereskedéssel foglalkozó cég ügyeit vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Vöröskereszt védőszárnya alatt is gyűjtöttek ruhaneműt.

Szabó Szabolcs

Laptársunk, a Fejér Megyei Hírlap utána járt az ügynek és megkereste Selymes Eriket, a Magyar Vöröskereszt igazgatóját, aki elmondta: - A cég két évtizede foglalkozik rongy-nagykereskedéssel úgy, hogy nagy konténereket helyeztek ki e céllal. A vállalkozás évekkel ezelőtt kereste meg a Vöröskeresztet azzal, hogy ráírnák konténereikre, hogy az itt gyűjtött ruhából támogatják a segélyszervezetet.

Mint kiderült az utóbbi években összesen 1 millió 300 ezer kilogramm gyűlt össze, amelyből a segélyszervezet Pest megyei szervezetének mindössze 500 kilogramm kellett. A többit a cég eladta, és 1 kilogramm után 15 forintot utalt a Vöröskeresztnek. A használtruha-piacon, azaz a turkálókban, akár 2500 forintba is kerülhet az áru kilója, tehát egy áron aluli értékesítés is busás hasznot hozhatott a cégnek. Mivel Dunaújvárosban is számos helyen van vöröskeresztes emblémával ellátott gyűjtőpont, így az ügyben megkerestük a szervezet helyi vezetőjét Feth Katalint (kis képünkön), aki elmondta, hogy az üggyel kapcsolatban hírzárlatot rendeltek el, ám a helyi gyűjtőpontokban elhelyezett ruhák biztonságosan megérkeznek a segélyzervezethez. Azon felajánlók akik a kipattant ügy miatt nem szívesen tennék a felajánlásaikat a gyűjtőkonténerekbe, azoktól előzetes egyeztetés után a helyi Vöröskereszt átveszi az adományokat és átmenetileg a szervezet pálhalmai raktárában helyezi el. Bővebb információ a 06-70/933-8515-ös telefonszámon kérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!