Hírek

2013.10.15. 18:35

Tehetséggondozás a Dunaújvárosi Főiskola kebelében

Dunaújváros - Kétéves tehetséggondozási programot zárt a főiskola, amely már a Tudomány Hete előadássorozatra készül.

Szabó Szabolcs

A program keretében nagy figyelmet fordítottak a szakkollégiumi rendszer fejlesztésére, a mentor-diák kapcsolatok megerősítésére. Az eredmények számokban is mérhetőek. A főiskolán 2011-ben negyven, a tavalyi évben negyvenhárom önálló kutatási témájú Tudományos Diákköri dolgozatot készítettek a hallgatók, melyek közül a két év alatt összesen harminc tudományos munka vehetett részt az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

A négy tudományos szakmai műhely munkáját szervezték újjá: Kerpely Antal Computers Szakkollégium; Pedagógiai és Kommunikáció Szakkollégium; Műszaki Szakkollégium; Gazdálkodástudományi Szakkollégium.

Melkovics János a keddi sajtótájékoztatón elmondta: - Alapcélunk volt és a jövőben is az lesz, hogy hallgatóinkat a főiskolai tanulmányok folytatása mellett ösztönözzük a szakkollégiumi mozgalomba való bekapcsolódásra, tudományos diákköri tevékenység végzésre, egyéni képzéseseken és tudományos kutatásban való részvételre. Kiváló, nagy tudású kollégákkal kerülhettem emberi és munkakapcsolatba, hallgatóink bebizonyították, hogy tudnak, akarnak és tesznek is saját gyarapodásukért, boldogulásukért.

A Dunaújvárosi Főiskolán kidolgozták az intézmény tehetséggondozási szabályzatát, amely a szakkollégiumok jövőben fejlődési tervét is tartalmazza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!