Mexikói Nagydíj

2 órája

Sainz rajt-cél győzelmet aratott

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, amelyen a másodikként célba érő Lando Norris, a McLaren brit pilótája tíz ponttal csökkentette hátrányát az összetettben vezető, címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappennel (Red Bull) szemben.

MW

Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíján a mexikóvárosi Hermanos Rodríguez versenypályán 2024. október 27-én

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Mario Guzmán

A pole pozícióból rajtoló 30 éves Sainznak ez az idei második és pályafutása negyedik futamgyőzelme. A Ferrari 1970 és 1990 után harmadszor nyert versenyt Mexikóban, 34 évvel ezelőtt a négyszeres világbajnok francia Alain Prost diadalmaskodott ezen a helyszínen.

A vasárnapi viadalon a másik Ferrarit vezető Charles Leclerc ért célba harmadikként, Verstappen pedig 20 másodperces időbüntetést kapott, így csak hatodik lett.

A világbajnoki idény a jövő hétvégén, Brazíliában folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában