felemás eredmény

2018.02.10. 14:27

Ötödik lett Liu Shaolin Sándor 1500 méteren

Liu Shaolin Sándor ötödik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a phjongcshangi téli olimpia első, szombati versenynapján. Testvérének azonban nem sikerült a döntőbejutás.

Phjongcshang, 2018. február 10. Liu Shaolin Sándor a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres döntője után a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 10-én. A magyar versenyző az ötödik helyen végzett.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezzel folytatódott a magyarok pontszerző sorozata a téli játékokon, ugyanis ebben a sportágban 2006 óta minden játékokon volt legalább egy legjobb hat közötti eredmény.

A győzelmet a dél-koreai Lim Hjo Dzsun szerezte meg a holland Sjinkie Knegt és az orosz Szemjon Jelisztratov előtt.

Öccsének, Liu Shaoangnak viszont nem volt szerencséje. Egy nagyon „verekedős” futamban úgy tűnt, hogy kínai és holland riválisa összezárt előtte, utóbbi például kézzel is próbálta maga mögött tartani. A hátra lévő körökben a minden távon junior-világbajnok magyar sportoló már nem erőlködött. A hosszas videózások után két résztvevőt is kizártak, köztük a 19 éves magyart, aki annyira szívére vette a döntést, hogy a továbbjutók között ment ki, azaz eleinte nem válaszolt az újságírói kérdésekre.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres döntője után

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában