Digitália

2024.06.12. 06:00

Itt a videózás svájci bicskája: ingyen letölthetünk YouTube- és más videókat

A Cobalt szuper online médialetöltő. Nagyon gyors, érthető, világos a kezelőfelülete, nincs benne semmi, ami a felhasználókat bosszanthatná: nincsenek az oldalon hirdetések, nyomkövetők, támadóeszközök, invazív elemzések.

MW

2152196899

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Samborskyi

A YouTube-on és más videós oldalakon közzétett tartalmak letöltése – fejlesztői eszközökkel vagy yt-dlp bevetésével – megvalósítható, de többnyire időigényes, sokaknak nehéz feladat. A GitHubon nyílt forráskódú projektként kiadott Cobalt használatával könnyedén letölthetünk videókat a YouTube-ról és az X-ről (korábbi Twitter) – anélkül, hogy bármit telepítenünk kellene.

Amikor belépünk az itt elérhető Cobalt Tools oldalára, az alábbit fogjuk látni:

Egy tetszőlegesen kiválasztott YouTube-tartalom letöltéséhez mindössze annyit kell tenni, hogy beírjuk a videó URL-t a beviteli mezőbe, majd kattintunk a jobbra található kettős nyíl gombra.

A letöltés automatikusan elindul, és kiválaszthatjuk, hogy a videót hová mentjük a saját gépünkön.

Nagyszerű lehetőség, hogy ha az „audio” lehetőséget választjuk, akkor csupán a hangot tölti le a program.

Módosíthatjuk a beállításokat, például a videó méretét a „Beállítások” részben.

A videóbeállítások között meghatározhatjuk a képminőséget és a kodeket is.

Audio letöltése esetén módosíthatjuk a fájlformátumot.

A „best” opcióval megkapjuk az eredeti hangminőséget, a többi esetén újrakódol a program.

Az „other” opcióval kiválasztható a webhely megjelenése és elnevezhetjük a letöltött fájlokat.

A YouTube és az X mellett a Cobalt segítségével letölthetünk az Instagram, a Pinterest, a Reddit, a Tiktok, a Dailymotion, a Bilibili online platformokról is. Az alábbi táblázatban a ✅ támogatott, ➖ nem teljesen támogatott, az❌ a nem támogatott.

A fejlesztő felhívja a figyelmet, hogy bár a Cobalt megkönnyíti a tartalom letöltését az internetről, csakis ingyenes és legálisan elérhető tartalmak beszerzésére használjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!