Vélemény

2024.06.14. 18:00

A csapat az elmúlt időszakban rendre várakozáson felül teljesített, így Jakab Elek optimista

A magyar labdarúgó-válogatott számára szombaton 15 órakor kezdődik a 2024. évi Európa-bajnokság. A mieink Kölnben Svájc ellen kezdik meg a csoportküzdelmeket. A csapat esélyeiről, illetve a végső győztes személyéről kérdeztünk meg néhány dunaújvárosi szakember véleményét.

Gróf András

Jakab Elek

Fotó: Horog László

Jakab Elek, az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság szakmai bizottságának tagja: – A magyar csapat az elmúlt időszakban rendre várakozáson felül teljesített, így optimista vagyok. Ebben a rendkívül kiegyenlített csoportban meglepetést okozhatunk, de az is lehet, hogy nem sikerül kiharcolni a továbbjutást. Úgy látszik, a németek visszatértek a rájuk mindig is jellemző játékra, így a csoport favoritjának számítanak. A magyar válogatott második helyéhez mindennek össze kellene jönni. Szakmai meglátásom, hogy a támadások befejezésénél kellene javulni. Több segítségre lenne szükség az előretoltan szereplő Varga Barnabásnak az általában létszámfölényben lévő védőkkel szemben. Bízom benne, hogy a szövetségi kapitány megoldja ezt a problémát. A házigazdák annak ellenére esélyek a végső sikerre, hogy jelenleg nincs annyi meghatározó labdarúgójuk, mint a régen. Rajtuk kívül az egységes spanyol, a mindig „szenvedős” , de eredményes focit játszó olaszok szólhatnak bele a végső sorrendbe, de meglepetést okozhatnak a belgák is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!