Vita és lökdösődés

2024.06.11. 14:00

Elszabadultak a gyilkos ösztönök, áll a bál a német válogatott két sztárja körül

Az elmúlt évek eredményei alapján óriási nyomás a hazai pályán játszó német válogatotton az Európa-bajnokságon. A magyar válogatottal egy csoportban szereplő németeknél uralkodó feszültségre újabb példát szolgáltatott, hogy a Real Madrid védője, Antonio Rüdiger és a Borussia Dortmund csatára, Niclas Füllkrug összebalhézott az edzésen.

MW

Niclas Füllkrug és Antonio Rüdiger a német válogatott nyilvános edzésén

Forrás: AFP

Fotó: Federico Gambarini

A német labdarúgó-válogatott a legutóbbi két világbajnokságon a csoportkörben ragadt, s a 2021-ben megrendezett Eb-n is épphogy bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol aztán sima vereséget szenvedett Anglia ellen. Idén a hazai kontinenstorna új lehetőséget, de egyben a szurkoló részéről óriási elvárást is jelent a németeknek, amely a magyar válogatott ellen is játszik majd a csoportkörben – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Euro 2024: Training national team
Julian Nagelsmann, a német válogatott edzője a csapata nyilvános edzésén
Fotó: Federico Gambarini / Forrás: AFP

Gyilkos ösztön Madridból

A német csapat élén tavaly Hansi Flick helyét Julian Nagelsmann vette át, és a fiatal német edzővel elindult felfelé a Nationalelf, de a feszültségek továbbra is érezhetők a keretben. Nagelsmann elöszőr a kapuskérdést igyekezett rövidre zárni, de még bőven van megoldandó feladata a trénernek. Sok ideje nincs a szakembernek, hogy rendet rakjon, pénteken Németország már a foci Eb nyitómeccsét vívja Skócia ellen, azon a találkozón Nagelsmann a legfiatalabb szövetségi kapitány lesz, aki valaha Eb-meccsen kispadon ült.

A német játékosok legtöbbje azonban bizakodó a torna előtt. A spanyol bajnokságban játszó középhátvéd Antonio Rüdiger szerint a nemzeti együttes sokat tanulhat az újabb BL-trófeát begyűjtő Real Madrid győztes mentalitásából – derült ki az Origó oldaláról. Rüdiger szerint a német válogatott és a Real Madrid "más cipőben jár", de a nemzeti együttesben is van egy nagyon jó játékrendszerük, s amit klubtársával, Toni Krooszal magukkal hozhatnak a Realból, az egyértelműen a gyilkos ösztön.

Talán a védő által említett féktelen érzelmek okozhatták a német válogatott legújabb botrányát is, aminek a BL-döntőben szereplő Dortmund csatár, Niclas Füllkrug volt a másik főszereplője Rüdigeren kívül.

Élt még a BL-döntő emléke

A mintegy 4 ezer szurkoló előtt tartott nyilvános edzésen Herzogenaurachban Antonio Rüdiger többször is keményen odalépett Niclas Füllkrugnak, amikor egymás elleni meccset játszottak, majd a Real Madrid védője lerántotta a földre. Ezt követően a Dortmund támadója megunta a dolgot és káromkodások közepette nekiment Rüdigernek. A vita aztán lökdösődésbe ment át, de mielőtt komolyabban elszabadultak volna az indulatok, a válogatott segédedzője, Sandro Wagner szétválasztotta a két játékost – írta meg az Origo.

A történet furcsasága abban rejlik, hogy Füllkrug néhány napja még dicsérte Rüdiger hozzáállását, vezérként jellemezte, igaz, hozzátette azt is, hogy talán kissé túl agresszív. Nos, Rüdiger az utóbbit bizonyította, többször odapakolt Füllkrugnak az edzésen, majd a földre rántotta a támadót, akinél ekkor szakadt el a cérna. Rüdiger a balhé után a többiektől külön folytatta edzést. Sajtóhírek szerint a túlzottan heves reakció még a Bajnokok Ligája döntőjéhez kapcsolódik, amikor Rüdiger a Real Madrid, míg Füllkrug a Borussia Dortmundban színeiben nézett egymással farkasszemet. Az Eb pénteki nyitómérkőzésén Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában