Bulvár-celeb

2024.06.11. 15:21

Egy orvos elmondta, miért kell fognunk a haldokló szeretteink kezét

Egy vezető agysebész elmagyarázta, mi történik az agyunkkal halálunk után: drámai, ami kiderült.

MW

Fotó: haon.hu / Matey István

Rahul Jandial azt mondta, hogy az agy „robbanásszerű tevékenységet folytat”, ezért kell tovább tartanunk szeretteink kezét az utolsó búcsúzáskor. 

Az agy haldoklása erős, és ez valóban hatással volt rám, mert van egy mérés, amely valami nagyon drámai dolgot mutat – fogalmazott egy podcast adásban az orvos. Hozzátette,

 a koponyafelületi elektródáknak köszönhetően az agyi aktivitás az elhunyt utolsó pillanataiban is mérhető. Amikor ránézünk a monitorra, és a szív megáll, de az agy elektromossága még mindig megy a szívhalál utáni néhány percben

– mondta. Sőt, úgy fogalmazott, nem csak hogy megy, hanem egy hatalmas, úgynevezett aktivitás-robbanás történik, vagyis a halott a szívhalál után még „tudja” mi történik vele.

Azután, hogy a szív abbahagyja a dobogást, amikor azt gondoljuk, ez a halál ideje, az agy néhány percig még utolsó pillanatait éli, talán a legjobb pillanatait. Ez azt mutatja, hogy tovább kell fognunk elhunyt szeretteink kezét."

Dr. Jandial bevallotta, hogy gyakran megosztja a tudományos felfedezéseket a pácienseivel, hogy megnyugtassa őket életük végéhez közeledve – írja a DailyStar nyomán a Bors.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!