Kánikula

2024.07.08. 14:00

Jaj, úgy élvezem én a strandot... (képgalériával)

A dunaújvárosi élményfürdő is egy lehetőség azoknak, akik itt helyben szeretnének fürödni és napozni.

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Vannak, akik nem ragaszkodnak a szabad vizekhez. A folyamatosan ellenőrzött vízminőséget, kényelmet és megfelelő víz hőfokot szeretnének. Azoknak itt van az élményfürdő. 

Hosszú tömött sorban álltak a fürdőzni vágyók szombaton dél fele a pénztár előtt. Ugyan gyors a beléptetés, de volt olyan érzésem, ahogy a tele parkolókat néztem, hogy hamarosan ki kell majd tenniük a megtelt táblát.  

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Messzebbről jött emberek

Megpróbáltam egy röpke és szűkkörű közvélemény kutatással megtudni, hogy kik és miért választották pihenésre a dunaújvárosiak közül az élményfürdőt. A dunaújvárosiak mellett találkoztam családokkal Érdről, a Velencei-tó mellől is, és a környékbeli falvakból, kisvárosokból is jöttek hozzánk fürdeni.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az egyik család elmondta, hogy három gyermekük mindegyike nagyon szeret csúszdázni, s itt a jegyárban benne van a csúszda használata,  ráadásul az alacsonyabb növésű kislányuk is igénybe veheti a szolgáltatást.

Mások azt jegyezték meg, hogy az ár sem mindegy, hiszen itt még a nem dunaújvárosi lakosoknak is kedvező a belépőjegy, s a több gyerekkel egy nap élményfürdőzés máshol megközelíti utazással és étkezéssel együtt egy napra a százezer forintot, itt mindezt meg tudják oldani harmincezer forint alatt. És még jól is érzik magukat.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ár a dunaújvárosi lakosoknál is nagyon jelentős szempont.  Nagyon sok kisgyermekes család, illetve unokákra felügyelő nagyszülő múlatta a fürdőben a napot. Elmondták, hogy dunaújvárosiként és nyugdíjasként olyan kedvező a belépőjegy  ára, hogy megengedhetik maguknak hogy amíg az unokájuk náluk van, akár minden nap eljöjjenek ide fürödni.

A rosszulléttől a ruhás fürdőzésig

Az öltözők és a mosdók teljesen rendben vannak. A benti medencék nagy része is működik, felül láttunk üreseket, de ez talán érthető is, hiszen a vendégek jelentős része ilyen meleg és napos időben a szabadtéri medencéket választotta inkább.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az élménymedencék vize meleg volt, a csúszdák alatti úszómedence rész volt csak hűvösebb. Tényleg ez inkább azoknak való, akik úszni szeretnének és hűsölni. Nem is igazán értettem, hogy volt szülő, aki a  babakorú kisgyermekeit miért akarta beletuszkolni a hűs vízbe, ahol se nem ér le a lábuk, se nem érzik benne jól magukat.  Persze ott - talán érthetően is - vitathatatlanul kevesebben voltak, de nem bébiknek való világ vitathatatlanul.  

Ha azt gondoltuk volna, hát tévednünk kellett, hogy eseménytelen az élményfürdő biztonsági szolgálatában dolgozók élete. Elmondták, hogy sajnos előfordult már agyvérzés, rosszullét is,  amiben gyors segítség kellett, s bizony fel kell lépniük akkor is, amikor valakik utcai ruhában próbáltak belemerülni a medencébe vagy némi nézeteltérésbe keveredtek egymással.  Lopásokról nem kaptak hírt, ebben a jelenlétük mellett valószínűleg az is közrejátszhat, hogy az öltöző szekrényekbe minden értéket el lehet zárni.

Ehet, ihat, amit akar

A büfé szolgáltatásban van választék. Igazi strandételeket, lángost, kolbászt, gyrost, palacsintát meg hasonlókat kínálnak több helyen is. A benti étterem választéka is elég gazdag, minden van, amit egy fürdőben elvárhat a vendég, aki teljes értékű étkezésre vágyik. Ha valamit hiányolhatnánk, az a napozásra biztosított tér, de ez sajnos adottság, amin nem nagyon lehet változtatni. Bizony minden méter kihasználásra kerül különösen csúcsidőben, de hát mint tudjuk sok jó ember, kis helyen is elfér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában