Hidak és acélszerkezetek

2024.05.28. 20:00

A Dunaújvárosi Egyetemen sok érdekes előadást hallgathattunk

Agárdy Csaba

A Lánchíd felújításában résztvevők is nívódíjat kaptak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros A XVII. Acélszerkezeti Konferenciát rendezték meg tegnap a Dunaújvárosi Egyetemen. Igaz, a program már hétfőn délután elkezdődött a szakmai fogadással. Kedden azután az előadásoké volt a főszerep. 

Az Acélszerkezeti Konferenciát huszonöt éve a Dunaferr vállalatcsoport hozta létre Keresztes László és Menyhárt Ferenc vezetésével. Eleinte minden évben megtartották a konferenciát a Dunai Vasmű balatonszéplaki üdülőjében. Egy ideje azonban már csak kétévente jönnek össze az acél­ipar szakemberei, és a házigazda mindig a Dunaújvárosi Egyetem. 

Először a MAGÉSZ Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke, Aszmann Ferenc köszöntötte a konferencia résztvevőit. Az előadások előtt ismertették, hogy kik kapják az Az Év Acélszerkezete Nívódíjat. Az elismerést a budapesti Déli összekötő vasúti híd korszerűsítésében, illetve a Széchenyi Lánchíd felújításában részt vevő cégek kapták meg. A díjazottak részéről először a vasúti híd kivitelezésében tevékenykedő Duna Aszfalt képviseletében Szabó Gábor ismertette a rájuk háruló feladatot, és annak kivitelezését. 

A Széchenyi Lánchíd felújításáról Varga Balázs, az A-Híd vezetője tartott előadást. 

A kávészünet után a Közel a Kalocsa–Paks új Duna-híd forgalomba helyezése címmel hallgathattak a szakemberek ismertetőt, majd a Duna-Tisza csatorna feletti vasúti híd és az új Ipoly-hidak jöttek a sorban. 

Összesen tizennégy előadást hallgathattak, nézhettek végig a konferencia résztvevői. Ezúttal házigazda, vagyis dunaújvárosi cég nem volt a „fellépők” között. 

Viszont három előadást is tartották a közelmúltban Székesfehérváron átadott jégcsarnokról, az Alba Arénáról. A három tanulmány az acélszerkezeti gyártmánytervezésről szólt, a kiindulást jelentő koncepciótól a kiviteli tervig sok részletet megismerhettünk a szakemberek jóvoltából. A befejező zárszó ismét Aszmann Ferencé volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában