Hamiskás

3 órája

112 Rolex a ponyva alatt

Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei találtak Győr-Moson-Sopron vármegyében egy leponyvázott platón.

Duol.hu

A járőrök szeptember egyik éjjelén, egy bolgár trélert állítottak meg az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszánál. A sofőr három utasával Németországba tartott, amikor az egyenruhásoknak feltűnt, hogy a nyitott raktéren gondosan leponyvázott csomagokat is szállítanak. A pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy az útiholmikat alaposan szemügyre veszik. A dobozok átvizsgálásakor 112 darab Rolex feliratú karórára bukkantak, de már elsőre is látszott, hogy azok nem eredetiek. A sofőr rögtön szabadkozott, amint a pénzügyőrök az időmérőkről kérdezősködni kezdtek. Elmondta, hogy nem tudott az órákról, a csomagot egy ismerősétől kapta.

A pénzügyőrök a jogsértő árukat lefoglalták, amelyek közel hetvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. 

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában