Letartóztatás

3 órája

Autókból lopott egy férfi Székesfehérváron több millió értékben – rendőrségi videóval

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki három sértettől tulajdonított el készpénzt, személyes okmányokat, ékszereket összesen mintegy 9.000.000,- Ft értékben.

Duol.hu

A gyanúsított 2024. augusztus 26-án egy parkoló autó ablakának lehúzott állapotát kihasználva kinyitotta a gépkocsit és az abban lévő pénztárcából 200.000,- Ft készpénzt tulajdonított el, amely az eljárás során nem térült meg.

A férfi 2024. szeptember 7-én egy székesfehérvári piac bejáratánál, az ott parkoló gépkocsi ajtajának tárolórekeszében elhelyezett kézitáskából - a sértett figyelmetlenségét kihasználva - a benne lévő 80.000,- Ft készpénzt, valamint személyes okmányokat lopott el. A lopási kár 85.000,- Ft volt, amely az eljárás során nem térült meg.

A gyanúsított 2024. szeptember 29-én az egyik székesfehérvári áruház parkolójában leállított gépkocsiból – szintén a sértett figyelmetlenségét kihasználva - a csukott, de nem zárt gépkocsit kinyitva abból eltulajdonított egy női táskát a benne lévő 5.700.000,- Ft-tal, 350,- Fonttal, 300,- Euroval, aranyékszerekkel és személyes okmányokkal. A lopási kár 8.300.000,- Ft volt, amely az eljárás során nem térült meg.

A gyanúsított bejelentett lakcímmel ugyan rendelkezik, azonban ott nem tartózkodik, munkahelye nincs, az eljárás során körözés útján került elfogásra, így alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, vagy elrejtőzne.

A gyanúsítottal szemben jelenleg több büntetőeljárás van folyamatban, többszörös visszaeső, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés – fellebbezésére figyelemmel – nem végleges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában