Lépcsőfutó verseny

2024.05.30. 19:00

Ember próbáló küzdelem a tűzoltóknak hosszú perceken át (képgalériával)

Immáron tizennegyedik alkalommal rendezték meg a tűzoltók vármegyei lépcsőfutó versenyét csütörtökön délelőtt városunkban.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nagy hagyományokkal bír ez a közbiztonsági rendezvénysorozat részeként megvalósuló program, amit a víztoronynál, az alsó Duna-partról a Római városrészbe vezető lépcsősoron tartanak meg. Mint azt Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmesélte, általában toronyépületekben bonyolítják le a tűzoltók lépcsőfutó versenyeit, de annak idején arra gondoltak, hogy lehetne szabadban is, és városunk Duna-parti lépcsősorai erre remek pályaként szolgálnak. A lánglovagok nagy fizikai terhelésnek vannak kitéve a munkájuk során, amire edzeni is kell. Ezt szolgálja ez a verseny is, mindamellett, hogy egymással mérkőzhetnek meg a bajnoki címekért.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, idén harmincöt tűzoltó vállalkozott a megmérettetésre, hivatásos, létesítményi és önkéntesek tűzoltók. A verseny során teljes menetfelszerelésben (védőruhában, sisakban, légzőkészülékben) kell minél előbb felérniük a Duna-partról a Rómaira. Körülbelül egy tízemeletes épületéhez hasonló hosszú a lépcsősor, viszont van benne egy csavar, ugyanis a teljes szakasz végét nem látja a versenyző: amikor már azt hiszi, hogy mindjárt felér a végére, akkor tűnik fel még az utolsó szakasz, és ekkor minden erejét, tartalékát be kell vetnie.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Embert próbáló küzdelem, de érkezett időközben egy ovis csoport is, akik lelkesen szurkoltak a tűzoltóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában