Szent Pantaleimon

2024.06.14. 10:00

A „Könyvtár Hősei” és Balázsy Panna írónő

Duol.hu

Fotó: Szent Pantaleimon iskola

A Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2.a osztálya únius 13-ra meghívást kapott a József Attila Könyvtár író-olvasó találkozójára, ami egyben a teljes tanévre kiterjedő OlvasóPróba pályázat eredményhirdetése is volt.

A pályázaton a 2. és a 8. osztály közötti diákok vehettek részt: "Olvass el egy könyvet, töltsd ki a feladatlapot, és add le a könyvtárban" címmel.

Az alsósoknak: "Legyél Te a Könyvtár Hőse", aki a legtöbb könyvet szabadítja ki a sárkány karmai közül!, míg a felsősöknek: Gyűjtsd Te a Legtöbb pontot, és legyél Te a Legolvasottabb!

A verseny célja az volt, hogy a gyerekek minél több könyvet olvassanak, azokról töltsenek ki egy-egy feladatlapot, készüljön a pályázat ideje alatt legalább egy illusztráció az olvasottakról! Minél több könyvet olvasnak, s rajzolnak hozzá, annál több pontot gyűjtenek a tanév során. Ebben jeleskedett az iskola 2.a osztálya, 17 tanulójuk összesen 109 könyvet olvasott el! Kiemelkedően sokat, s így lett a „Könyvtár Hőse”: Somodi Szonja, Jakus Lili és Katona Dóra.

Jóval több rajzot is leadtak, mint amennyi az elvárt volt. Illusztrátor díjjal jutalmazták: Hoppál Vivient, Jakus Lilit, Kaprinyák Ivánt, Katona Dórát, Lénárt Zoét és Tóth Dominikot. A tanulók felkészítője, tanítója Kohán Árpádné volt.

A díjakat Balázsy Panna írónő adta át. Az eredményhirdetés után az írónővel pedig Törökné Antal Mária beszélgetett, amibe a gyerekek is bekapcsolódhattak. Az esemény zárásaként az írónő dedikálta könyveit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában