Egykori végzősök

2024.06.11. 18:00

Hatvan év után nosztalgiázás

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hatvan év az hatvan év, bárhonnan is nézzük. Nos, pont hatvan éve, vagyis 1964-ben végzett öt általános iskolai osztály Dunaújvárosban. Ebből három a Vasvári Pál Általános Iskolában, kettő pedig a Gorkij tériben, ami később Mező iskola lett, ma pedig a Kereskedelmi és vendéglátóipari középiskola. A szervezők előzetesen hatvanöt visszajelzést kaptak a részvételt illetően, végül negyvenen jöttek össze.

Múlt hét szombaton találkoztak az egykori diákok, két osztály a Kereskedelmi iskola épületében, három pedig a Vasváriban találkozott. Bő egy órát beszélgettek a jelenlévők az egykori osztálytermükben, téma volt bőven, volt mire emlékezniük a ma már nyugdíjas korban lévő egykori tanulóknak.

Bánvölgyi László, az osztálytalálkozók főszervezője elmondta, hogy csak nagy nehezen lehetett az összejövetel résztvevőit rávenni arra, hogy kapják össze magukat (annyira belemelegedtek a történetek mesélésébe), és menjenek át az újtelepi Édes étterembe (volt Korona), ahol vacsora várt a résztvevőkre, és további nosztalgiázás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában