Iskolalátogató 2.

2024.08.30. 15:00

DSZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola: Jubileumra készül

Hogyan készülnek a szakképző iskolák a tanévre, erről kérdeztük az intézmények vezetőit. Másodjára a Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola terveiről beszélgettünk.

Fekete Györgyi

Forrás: dunaujvarosiszc.hu

Németh Lászlóné nem csupán megbízott, hanem kinevezett igazgatóként folytatja a tanévtől a Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola irányítását:

– Augusztus utolsó napjára gólyanapot szerveztünk, ismerkedéssel, csapatépítő játékokkal és sporttal egybekötve. Tanévnyitónk hétfőn 8 órakor lesz, visszatekintve az elmúlt év színes pillanataira, illetve köszöntve diákjainkat az új tanév kezdetén. Az első nap fehér ingben/blúzban vagyunk, megtisztelve ezt a napot és jelezve azt is, hogy mindenki tiszta lappal indul . Induló szakképző iskolai osztályainkban építőipari, valamint fa- és bútoripari ágazati alapképzésekkel indulunk el, melyeknél a következő évben indul el a szakirányú oktatás választható szakmáinkban, ahol a kínálat ács, asztalos, burkoló, festő,mázoló, tapétázó és kőműves kimenettel lehetséges.

Szakiskolai osztályunk is indul a szakértői véleménnyel rendelkező tanulónak, melyekben gyógypedagógusaink nagy szeretettel készítik fel a bolti előkészítő vagy a számítógépes adatrögzítő végzettségekre ezeket a diákokat.

Azoknak a fiataloknak is esélyt adunk, akik tanulási nehézség miatt az általános iskolai végzettséget és/vagy szakmát még nem szereztek. A Rugalmas Tanulási Utak programok keretében inden évben indul nálunk Dobbantó program a kapcsolódó Műhelyiskolával együtt, lehetőséget teremtve a társadalmi integrációra. Szaktanári ellátottságunk nagyon jó, valamennyi szakmánkat megfelelő végzettségű oktató tanítja. Kiemelt figyelmet fordítunk a kollégák belső és külső továbbképzéseire, a szakmai életpálya alakulására. A tanév végén egy kolléga szerzett szakoktatói végzettséget, ősszel két kollégám folytatja tanulmányait műszaki, illetve neveléstudományi mesterszakon. Jelenleg két folyamatban lévő felnőttoktatásunk van, magasépítő technikus és asztalos szakmákban, ahol tanulóink félévkor tesznek záróvizsgát. Ősszel burkoló szakmában szeretnénk felnőttoktatást elindítani, melyre még lehet jelentkezni. Nyári gyakorlatunk hasznosan telt, hiszen tanulóink öltözőhelyiséget járólappal burkoltak le és festették ki, valamint az orvosi szobában laminált padlót helyeztek el, ezzel is szépítve iskolai környezetünket.

Németh Lászlóné a diákélet színesítéséről is beszélt:

– Minden évben nagyon színes programokat tervezünk diákjainknak. Az első esemény a gólyanap, amit majd a gólyaavató is követni fog. Szervezünk sportprogramokat, mint a Magyar Diáksport Napja vagy a a Magyar Parasport Napja, részt veszünk Fair Play és Futsal kupákon, iskolakorizunk, illetve többször van tanár-diák foci is. Tartunk Halloween napot, jelmezes farsangot, Hild-napot, kirándulunk. A közösségi rendezvényeken túl kiemelhető még azok a rendszeres szakmai gyárlátogatások, workshopok, Construmára utazás, melyek az új technológiák, anyagok és eszközök megismerését, a szakmatanulás színesítését segítik elő.

Nagy fontos esemény intézményünk életében, hogy 2025-ben iskolánk 70 éves lesz, melyet szeretnénk méltóan megünnepelni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában