Nemzeti ünnep

2024.08.22. 10:01

Szent István napján Dunaföldváron

A szenzációmentes kikapcsolódást választóknak kellemes időtöltésre nyújtott lehetőséget az egész napos eseménysorozat. A nagyközönségnek szánt események a dunamenti települések talán legszebb városi parkjában követték egymást. Most néhány jellegzetes program és szereplő bemutatásával idézzük föl ezt az ünnepet.

Balogh Tamás

Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

A nyerő csapaton ne változtass! Bár ezt a szlogenné erősödött mondást főleg a csapatsportágakkal kapcsolatosan emlegetjük, ebben az esetben is erre van szükségünk. A Pataki Dezső igazgató által vezetett Művelődési Központ kollektívája az ilyen alkalmakra szerencsére rendre megújuló csapattá formálódik.

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Ezen az ünnepen a biztosan vastapsot hozó előadókat állították a színpadra

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

„Na jó, így könnyű” mondhatnánk, de ahhoz, hogy a jeles napon meg is tudják ezt tenni, ahhoz már igazán rutinos szervezőkre van szükség. Az biztos, hogy a Szer Noémi, Nagyné Simon Judit, Farkas Lajos, Király Ferencné, Herpainé Tomon Adrien, Fafkáné Simon Ildikó alkotta csapat ez alkalommal is „minden hangszeren kiválóan játszott”. Az ő munkájuk nyomán léphetett a közönség elé az Alma együttes, a Solti Ifjúsági fúvószenekar, a Pódium Táncstúdió, Löfan mazsorett csoport, majd a a profik, Peter Sramek és a Republic együttes, hogy fergeteges sikert arassanak. 

Peter Sramek
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Összegzés

Mennyien jöttek le a programokra? Mondjuk úgy, hogy már délutántól „elég sokan”… A hatalmas és gyönyörű park befogadta a látogatókat, egy-egy talpalatnyi hely azért mindenkinek jutott. Parádés mulatság kerekedett. Egyedül a nagyon várt helikopter bemutató maradt el az aggasztó égköri jelenségek miatt. A vihar a földváriakkal is incselkedett, de szerencsére a nagykoncert és a tűzijáték is zavartalanul lezajlott. 

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Az egyik különleges meglepetést a hétfő este hozta

Egészen kellemes, kulturált, fesztivál hangulat alakult ki. Talán meglepő, de szépszámú érdeklődőt vonzott a retro hangulatú kertmoziban vetített „Seveled” című magyar film. A dolby surround mozik technikai vívmányainak és bútorzatának teljes hiányát egy villanásnyi idő alatt feledtették a sörpadok és a mindenféle plédek, a derűs hangulatot fokozta a vetített magyar sikerfilm. A Rakpart étterem nagyvárosi klubhangulatot hozó DJ tandemje is jelesre vizsgázott. A sétány mellé parkolt hazai traktor matuzsálemek szerepe ugyan érthetetlen volt, de hogy vonzotta az időutazó kíváncsiskodókat az már biztos. És hogy még három nagyon biztos pontot mondjunk: az a Sűrű Borház, a Kelemen Pincészet és a Nagy Dani kiváló bor kóstoltató bázisait emlegetem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában