Vízilabda

2 órája

Világbajnoki bronzérmet hoznak Dunaújvárosba

A Kínában rendezett U18-as női vízilabda világbajnokságon harmadik helyen végzett a magyar válogatott, miután a vasárnapi bronzmeccsen nagy csatában legyőzték az Egyesült Államokat.

Gallai Péter

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

Az együttesben a dunaújvárosi klub két játékosa, Kardos Dominika és Kardos Laura szerepelt. A lányok a csoportkörben két győzelemmel és egy vereséggel zártak, előbbieket Új-Zéland és Ausztrália ellen érték el, míg a címvédő USA-tól nagy csatában, ötméteresekkel kikaptak. A folytatásban Olaszországot 12–11-re győzték le a negyeddöntőben, az elődöntőben azonban Spanyolország 10–7-es sikere azt jelentette, hogy ez a korosztály a három egymást követő világverseny – U15, U16, U17 – megnyerése után nem lesz ismét aranyérmes. Viszont a bronzot megszerezhette dr. Sike József – aki évekig dolgozott a DFVE kötelékében – együttese, ehhez vissza kellett vágni az amerikaiaknak, akik a görögöktől kaptak ki az elődöntőben.

Magyarország– Egyesült Államok  14–13 (3–3, 2–4, 6–2, 3–4)

Gólszerző: Hajdu 5, Lendvay Z. 3, Lendvai N. 2, Kiss P., Varró, Horváth Zs., Tiba.

A bronztalálkozó hatalmas küzdelmet és számos fordulatot hozott, a második negyedben már hárommal is vezetett az ellenfél, innen sikerült egyenlíteni 7–7-re. Sőt, 11–9-nél már kettővel a magyarok mentek, ám ekkor sem lehetett megnyugodni, ugyanis ekkor meg az ellenfél fordított 13–12-re. 

Erre Lendvay és Hajdú gólja érkezett, az utolsó percben az amerikaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de lövésük a felső lécen csattant, a kippatanót pedig Kardos Dominika begyűjtötte. A maradék 40 másodpercben pedig végig nálunk maradt a labda, így nem maradt esélye a riválisnak az egyenlítésre.

A világbajnoki címet a spanyolok szerezték meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában