Labdarúgás

2 órája

Szepessy az utolsó percben mentett pontot

A Fejér vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában idegenben lépett pályára vasárnap a Dunaújváros FC együttese. Gólgazdag mérkőzésen döntetlen lett a végeredmény.

Duol.hu

Bata Kristóf szerezte az első dunaújvárosi gólt

Fotó: LI

A dunaújvárosiak összeállításából sérülés miatt hiányzott Tóth Ákos, Hegedűs Kelemen és Horváth Marcell. A találkozó elején kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A vendégek a tizenharmadik percben egy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést. Godslove egyedül vezette kapura a labdát, majd önzetlenül Bata Kristóf elé passzolt, aki a hálóba lőtt (0-1). A félidő hajrában egyenlített a Lajoskomárom. Egy rosszul elvégzett kirúgást követő támadás végén Simon György perdítette a kapuba (1-1). 

A fordulás után hamar előnyhöz jutottak a házigazdák. A negyvenkilencedik percben egy szögletrúgás után Kövecses Imre sarkalt közelről a hálóba (2-1). Az egyenlítés a hatvanadik percben sikerült. Egy labdaszerzést követően Bata Kristóf játszott Tapiska Géza elé, aki becsúszva kotorta a kapuba a labdát (2-2). Az utolsó negyedórába az elfárad hazaiak elsősorban a védekezésre koncentráltak, ám a nyolcvanegyedik percben egy sarokrúgást követően ismét előnyt szereztek. A beívelt labdát az elmélázó védők közül Kovács Krisztián kapásból vágta a hálóba (3-2). 

A kilencvenedik percben sikerült legalább egy pontot megmentenie az újvárosi gárdának. Király Bence jobb oldalról érkező beadását Szepessy Róbert fejelte a hazaiak kapujába (3-3).

 

Szepessy Róbert találata egy pontot ért 
Fotó: LI

Lajoskomárom – Dunaújváros FC 3-3 (1-1)

Lajoskomárom, 100 néző. Vezette: Góbi Soma (Varga P., Horváth M.).

Dunaújváros FC: Dunaújváros FC: Bolla – Kiss B., Szepessy R., Ferenczy, Király B., Vagyóczki, Dorogi R., Bata, Tapiska, Gál B., Godslove. Vezetőedző: Gróf András.

Lajoskomárom: Deák Z. – Kovács K., Simon (Deák S. a 77. p.), Csörgei, Vadászi, Gergye (Makai a 61. p.), Dudar, Hajdinger (Németh Á. a 89. p.), Kövecses, Nyikos, Rózsás. Vezetőedző: Dopuda Igor.

Gróf András: - Három rúgott góllal idegenben illene mérkőzést nyerni. A második félidőben két szögletrúgást azonban nem jól reagált le a csapat, így futni kellett az eredmény után. 

A mi pontrúgásaink azonban nem igazán voltak hatékonyak, és a mérkőzés jelentős részében a párharcokban is alulmaradtunk. A lepattanó labdákat rendre az ellenfél szerezte meg, így nem igazán tudtunk dominálni.

A végjátékot fizikálisan jobban bírtuk, de a technikai hibák miatt ezt nem sikerült kellő hatékonysággal érvényesíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában