Világnap

2 órája

Állati nap volt a Jankovich-ban

Az állatok világnapját nagy rendezvénnyel ünnepelte a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola. Állati jó programok voltak

Körmendi Erzsébet

Állati történeteket is hallhattak

Forrás: Jankovich-iskola

Az állati jó napon megemlékeztek a világnap eredetéről... Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok világnapjának gondolata. Október 4-e azért lett ezen jeles nap időpontja, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára - olvasható az iskola közösségi oldalán. 

Állati
Állati jó érzés volt megsimogatni a kutyákat, mondták a gyerekek
Forrás: Jankovich-iskola

Hozzátéve: "Kisvárosban élünk, Rácalmáson, ahol sok haszon és hobbi állat vesz bennünket körül, a felelős állattartásra szinte minden téma kapcsán felhívjuk a figyelmet. Ezen a napon egy kicsit összegezzük a tudásunkat, egy kicsit az érzelmeinkkel is foglalkozunk, hiszen az állatok sok-sok örömet is nyújtanak számunkra.

Forrás: Jankovich-iskola

Állati nap volt, a szó szoros értelmében

Minden az állatokról szólt. A programok megszervezését Molnárné Tóth Kornélia és Simigláné Kalmár Zsófia tanárnők vállalták fel.

Osztályainkban mindenki a korosztályának megfelelő programmal készült erre a napra. 

Szeptember közepén a művészeti tagozatos tanulóink figyelemfelhívó plakátot készítettek, melyet iskolánkban, s a közösségi médiában is közzé tettek.

Szinte minden tanórát átszőttek az állatokkal kapcsolatos ismeretek. A felső tagozatos diákok a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától érkező előadók prezentációját tekintették meg, akik interaktív módon hívták fel a figyelmet az állatkínzás és az állatokkal kapcsolatos bűncselekmények elleni fellépés fontosságára. 

Forrás: Jankovich-iskola

Az eseményen részt vett a Dius Cumizdája Kölyökmentő Alapítvány, amely elhivatottan dolgozik a bajba jutott és elárvult kisállatok megmentésén. Az alapítvány két kutyussal érkezett a rendezvényre, a gyermekek nagy örömére.

Forrás: Jankovich-iskola

A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek az állatok szeretetéhez, valamint tudatosítsák az állattartás felelősségét. A lényeg azonban, hogy mindenki tudatosan védje a körülöttünk élő állatokat, gondoskodjon róluk lehetőségeihez mérten, ismerje meg szokásaikat és szükségleteiket, hogy közösen, együtt élhessünk ezen a szép bolygón békességben, szeretetben, egymást gazdagítva!

állati
Forrás: Jankovich-iskola

Köszönjük a pedagógusok és szülők által beküldött kutya és macska száraz-, valamint nedves eledeleket, jutalomfalatokat!

Köszönjük szépen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának és a Dius Cumizdája Kölyökmentő Alapítványnak, hogy elfogadták megkeresésünket, és programjaikkal diákjaink ismereteit bővítették!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában