Képviselő-testületi ülés

2 órája

Megalakult, munkába állt Előszállás új önkormányzata

Megtartották Előszállás Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános, alakuló ülését október 9-én. A megalakult testület tagjai azonnal munkába is álltak.

Balogh Tamás

Előszállás képviselő-testületének tagjai

Fotó: Balogh Tamás

Megalakult Előszállás képviselő-testülete – az esemény szerda este zajlott a polgármesteri hivatal tanácskozó termében. Kanik Péter polgármester, az új testület, illetve az általa megválasztott Makovics Dávid alpolgármester, ahogy bizottságok külső tagjai is, letették a hivatali esküjüket.

megalakult
Megalakult a képviselő-testület, Előszállás polgármestereként Kanik Péter letette az esküt
Fotó: Balogh Tamás

A megalakult képviselő-testület tagjai:

Kanik Péter polgármester, Makovics Dávid képviselő, alpolgármester, Bognár Márk képviselő, Eper Roland képviselő, Flér Henriett képviselő, Szloboda János Árpád képviselő és Tábiné Nyúl Gabriella képviselő.

Makovics Dávidot választották meg Előszállás alpolgármesterévé
Fotó: Balogh Tamás

A polgármester első szava a köszöneté volt

Kanik Péter polgármesternek a hivatali esküjének letétele után. Külön elismeréssel fordult a választás hibátlan lebonyolítását elvégzőkhöz és a jelenlévő Pappné Szabó Tündéhez a Helyi Választási Bizottság elnökéhez, aki előtt a fogadalmát megtette. Majd a következőkkel folytatta.

„Tisztelt képviselőtársaim, gratulálok önöknek! Az elkövetkező öt évben együtt fogunk dolgozni a falunk fejlődéséért. Közösen fogunk döntéseket hozni annak érdekében, hogy előre tudjunk haladni. A megbízólevelünket már júniusban átvettük, de az esküt a mai napon tettük le. Bízom benne, hogy az elkövetkező öt évben mindenki, együttműködve a településünk sorsát fogja előmozdítani. 

Meg szeretném köszönni önöknek, hogy bizalmat szavaztak nekem és a nevem mellé tették a voksukat június 9-én. 

Ígérem, hogy a következő öt évben lendülettel, kitartással és  lelkiismeretesen végzem a polgármesteri szolgálatomat. 

Mindannyiunk célja, hogy Előszállás a fejlődés útján haladjon. Az én ajtóm bármikor nyitva áll. Kérem önöket, hogy jöjjenek és beszélgessünk, a sikerekről, a problémákról és mondják el az építő jellegű kritikáikat is! Azt gondolom, hogy ha kommunikálunk egymással, az már egy fél siker. Az az ember szeretnék maradni, aki voltam. Jó szándékom fog vezérelni a polgármesteri munkában, mert szeretnék segíteni az embereken. 

Még egyszer szeretném megköszönni azoknak, akik éltek a szavazati jogukkal és elmentek szavazni, mert azzal is erősítették a demokráciát. 

Megszeretném köszönni Farkas Imre polgármester úr tizennégy évig tartó lelkiismeretes munkáját, illetve az előző testület tevékenységét. Hajrá Előszállás!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában