Bajnokok Ligája

3 órája

Sima siker, vasárnap dől el a DFVE továbbjutása

A DFVE női vízilabdázói szombati második mérkőzésüket megnyerték a hollandiai BL-selejtezőben. A sima siker után így saját kezükben van a főtáblára jutás, ami vasárnap dől el a Lille ellen.

Gallai Péter

Kardos Dominikáék nem sok kérdést hagytak, melyik a jobb csapat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A nap első meccsén kiélezett csata után szenvedett egygólos vereséget a dunaújvárosi csapat a BVSC-től. Este pedig már a csoport utolsó helyén, eddig pont nélkül álló francia Nancy következett. Az erőviszonyok ismeretében a három vereséggel álló gallok legyőzése nem okozhatott gondot az újvárosi csapatnak. Ez így is történt, sima siker lett a vége, főleg, hogy az ellenfél mindössze két cserével állt ki.

sima siker
Dobi Dorina három góllal vette ki a részét a sima sikerből
Fotó: Laczkó Izabella

Nancy - DFVE 6-18 (1-5, 1-3, 2-6, 2-4) 

DFVE: Maczkó - Pál 1, Jonkl, Horváth 1, Sümegi 2, Dobi 3, Kardos D. 1. Csere: Eikel (kapus), Kardos L. 3, Mahieu 2, Garda 3, Karancsi 1, Katspimpri 1.

Sima siker

A kulcsemberek közül Garda és Mahieu csak a padon kezdett, utóbbi egymeccses eliltása miatt a délelőtt találkozót csak a lelátóról nézhette. Már az első negyedben nyomatékosította a DFVE, hogy miként is állnak az erőviszonyok, a félidőre már hattal vezetett a magyar csapat. A harmadik nyolc percben aztán beletaposott a gázba az együttes, 13-2 után tudott ismét gólt jegyezni a Nancy. Aztán a kérdés már csak annyi volt, mekkora különbséggel nyernek Sümegiék. A mérkőzésen mindenki játéklehetőséget kapott, a 2008-as születési Karancsi Réka gólt is szerzett.

A folytatásban vasárnap délelőtt a Lille ellen zárja a csoportkört a DFVE. A magyar csapat jelenleg hat ponttal a második, a Lille hárommal a negyedik. A csoportból az első kettő juthat fel a főtáblára, illetve a csoportok legjobb harmadikja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában