Szabó Magda-iskola

2 órája

Érzékenyítő foglalkozás a fehér bot napján

Körmendi Erzsébet

Érzékenyítő foglalkozás a Szabó Magdában

Forrás: BIROK Szabó Magda Református Iskola

A fehér bot, vagyis a vakok és gyengénlátók nemzetközi napja alkalmából érzékenyítő foglalkozást tartottak a Szabó Magda Református Iskolánkban. 

Forrás:  BIROK Szabó Magda Református Iskola

A nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját, kaptuk a tájékoztatást az intézménytől. 

Forrás:  BIROK Szabó Magda Református Iskola

Hozzátéve az előzőekhez, hogy:

"A nemzetközi nap alkalmából alsós tagozatosaink iskolai kereteken belül részesültek érzékenyítő foglalkozásban Kundra Lászlóné gyógypedagógus és Szalavics Eszter tanítónő segítségével, felsőseink pedig ellátogattak a Jószolgálati otthonba. Az otthonban találkozhattak a bent lakókkal, bemutatták a számukra rendezett foglalkozást a világnappal kapcsolatosan, majd kipróbálhatták az Ability parkot is. Megtapasztalták, hogy milyen nehézségekkel küzd egy mozgáskorlátozott ember a mindennapokban. 

Forrás:  BIROK Szabó Magda Református Iskola

Reméljük ezek a foglalkozások elősegítik, hogy gyermekeink elfogadó, toleráns, és segítőkész felnőtté váljanak."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában