Ünnepség

3 órája

Idős előszállásiakat vidított fel Kató néni

Jeles napot, az idősek világnapját ünnepelték csütörtökön délután Előszálláson. Idős, nyugdíjas és szépkorú helybélieknek szólt a köszöntés.

Körmendi Erzsébet

Idős és nyugdíjas előszállásiak voltak a rendezvény vendégei

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Idős előszállási lakókkal telt meg csütörtökön délután az előszállási Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár színházterme. 

idős
Idős és nyugdíjas előszállási lakóknak szólt a köszöntés 
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Az önkormányzat által szervezett esemény apropóját az idősek világnapja adta, ám világnaptól függetlenül is ez az a korosztály -  amelynek tagjai mind a mai napig sokat tesznek lakóhelyükért, a község közösségéért - kár minden nap megérdemelnék a köszöntést, de ha arra nem is tartanak igényt, a köszönetet mindenképpen. 

A gyerekek lélekmelengető műsort adtak
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Nekik szóltak a település polgármestere, Kanik Péter szívhez szóló gondolatai is. Az eseményen részt vett a térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor, aki szintén méltatta az ünnepet, és hálás szívvel beszélt az idős emberekről. 

Idős és szépkorú köszöntés

A rendezvény hagyományos és szeretetteljes részeként a polgármester külön is köszöntötte Előszállás 70, 75, 80, 85, 90 és 90-nél idősebb polgárait. A gyermekek előadása szintén mindig örömteli mosollyal járja át a nagymama és nagypapa korúak szívét-lelkét. Így történt ez most is, amikor a műsorban felléptek az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai, valamint a Patakparti Óvodába járó gyerekek. 

Varga Gábor országgyűlési képviselő vágta fel az ünnepi tortát
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Szintén csodálatos pillanata volt az eseménynek a tortázás. A község Sarokház Cukrászdájának jóvoltából egy gyönyörű, óriási torta édesítette meg az idősek napját. 

Ihos József személyében Kató néni hozott óriási nevetéseket az előszállási művelődési házba
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

És hogy az édesség mellől a jókedv se maradjon el, sztárvendégként Ihos József Kató nénije csalt könnyekbe kitörő nevetést a résztvevők arcára.     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában