Százholdas Pagony

2024.10.20. 14:00

Mozgalmas hónapok a kulcsi óvodában – videóval

Gyorsan eltelt az elmúlt hónap a Kulcsi Százholdas Pagony Óvodában és Bölcsődében, hiszen rengeteg új gyerek érkezett, és pörgős események követték egymást. Most pótolták a beszámolót a weboldalukon, hogy minden szülő megtudja, mi minden történt a 2024/2025-ös nevelési év induló mozgalmas hónapok során.

Török Tímea

Mozgalmas hónapokkal kezdődött el az új nevelési év, közel 40 új kisgyermekkel a kulcsi óvodában – olvasható Rendné Pocsai Izabella (Zizi néni) főigazgató összefoglalójában. Az átadott bölcsődének köszönhetően teljesen felszabadult egy csoportszoba, a Malacka csoport átköltözhetett a tornateremből, így a terem újra a mozgásé lett. A gyerekek nagy örömére beindultak az új délutáni foglalkozások is.

mozgalmas
Az óvoda mozgalmas életét a kerítéshez érkező muflon is érdeklődve figyeli
Fotó: amatőr

 

Mozgalmas hónapok a kulcsi óvodában: új tanév, új gyerekek és sok-sok program:

A hétfői napok a kézilabda rajongóké: Ferling Bernadett vezetésével játékos kézilabda foglalkozásokat tartanak, a „Labdabanda” égisze alatt. Keddenként modern tánc foglalkozás várja a kislányokat a Medusa Dance Crew tánccsoporttal. Szerdán folytatódik a néptánc Szőke Genovéva vezetésével, a focista palánták pedig hétfőn és csütörtökön hódolhatnak kedvenc sportjuknak. Az állami Nemzeti Úszó Program keretében az ötödik életévüket betöltött gyerekek keddenként az iváncsai tanuszodában tanulnak úszni, és örömmel számolnak be arról, hogy újra helyet tudnak biztosítani a gyógytorna foglalkozásoknak is.

A délelőttök sem teltek unalmasan: a napi oktatás és nevelés mellett több érdekes program színesítette a kulcsi óvodai életet. A Zenekuckó zenés szüreti műsorral varázsolta el a gyerekeket, míg a népmese világnapján Suplicz Misi mesélte el a Kiskondás mesét, amelyet a gyerekek nagy figyelemmel hallgattak. Az állatok világnapja alkalmából bemutatta gyermekei házikedvenceit  O'Connor Ági, Varjú Attila pedig a helyi állatvilágról tartott bemutatót. Nem feledkeztek el a közösségi szerepvállalásról sem: az idősek világnapja alkalmából műsorral köszöntötték a Kulcsi Szociális Intézmény lakóit, hogy egy kis örömet vigyenek a mindennapjaikba.

A népmese világnapján Suplicz Misi mesélte el a Kiskondás mesét 
Fotó: amatőr

A gyerekek vélhetően örömmel mesélnek otthon a számtalan élményről, és reméljük, hogy az ősz további izgalmas programokat tartogat nekik. A bölcsődések is lassan felfedezik új környezetüket, és bár most még nem csatlakoznak az óvodai eseményekhez- hiszen túl kicsik-, de hamarosan ők is részesei lesznek a közösségi életnek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában