Soron kívülivel folytatják szerdán

2 órája

Probléma a perkátai képviselő-testület alakuló ülésén

Október 9-én tartotta alakuló ülését Perkáta új képviselő-testülete. Az alpolgármester megválasztásánál és a pénzügyi bizottság megalakításánál azonban probléma adódott.

Molnár Emese

Perkátán október 9-én tartották az alakuló ülést az önkormányzati hivatalban. Fotó: Perkáta közösségi oldala.

Perkáta Nagyközség vezetésére ismét Oláh István kapott bizalmat a választóktól a júniusi voksoláson, az újabb öt évre szóló megbízatása október 1-jén kezdődött. A polgármester október 9-re hívta össze az új képviselő-testület tagjait, hogy megtartsák az alakuló ülésüket. Mint azt a testületi ülés meghívójában jelezték, elsőként Csobánczi Mihálynétól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől hallhattak egy tájékoztatót a június 9-i helyhatósági választások lebonyolításáról, eredményéről. Ezután esküt tettek a megválasztott képviselők. 

probléma
Probléma adódott az alpolgármester megválasztásánál és a pénzügyi bizottság megalakításánál. A kép illusztráció: Szabóné Zsedrovits Enikő

Perkátán a polgármester mellett hat képviselő alkotja a döntéshozói grémiumot: Áldott Richárd, Bógó Nikolett, dr.Győri István, Fórizs Antal, Kis József és Sarok Mihály.

Az alpolgármester személyét az alakuló ülésen választják meg a képviselők. Ám mint arról a perkátai önkormányzat a közösségi oldalán beszámolt, településüknek egyenlőre nincs alpolgármestere, mert nem kapott kellő támogatást a testületi tagoktól a polgármester által javasolt Bógó Nikolett- aki egyébként a korábbi ciklusban a pénzügyi bizottság elnöke, majd Perkáta alpolgármestere volt. Nem alakult meg egyelőre a pénzügyi bizottságuk sem, mivel a polgármester által javasolt dr. Győri István nem vállalta el a bizottság elnökségét. Viszont a testület egyhangúlag elfogadta Kis József képviselő javaslatát a szociális bizottság megalakítására vonatkozóan.

Az alakuló ülésen Oláh István megköszönte a leköszönő képviselők, Bölcskei-Csősz Nikolett és Szőke Imre Andor munkáját.

A perkátai képviselő-testület október 16-án egy soron kívüli ülést tart, amelynek napirendi pontjai közt szerepel az alpolgármester és a pénzügyi bizottság tagjainak megválasztása, illetve dönteni kell arról is, hogy kit delegáljanak a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási tanácsába.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában