Rockmaraton 2024

2024.07.11. 13:31

2019 után újra megnyitotta kapuit a Rockmaraton Dunaújvárosban (képgalériával, videóval)

Utoljára 2019-ben volt ilyen, hogy Rockfater a Sepultura, Ozzy, Metallica, Black Sabbath, Anthrax, Judas Priest felvarrókkal díszített bőrmellényében a kerítésen beülről hergelte a kapunyitásra várakozó rockereket, punkokat és válaszul zúgott a nyomdafestéket nem tűrő kórus, sürgetve a nyitást.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A sor most is a Halászcsárdáig ért a délelőtt tízkor is már harminc fokos hőségben. Aztán pontban tízkor megjelent a főszervező, Varga Csajkás  Zoltán alakja – természetesen Rockmaratonos trikóban - egy  szirénázó megafonnal a kezében, jelezve, hogy közeledik a pillanat, amikor hosszú kihagyás után 30. alkalommal is elstartolhat a már már a megszűnés határán álló Rockmaraton fesztivál, amely szerencsére Főnixmadárként támadt fel több tízezer rocker örömére. Idén azonban nem a főszervező kezdte meg a visszaszámolást, elegánsan átengedte Rockfaternak, a fesztivál arcának, hogy aztán a tömeggel együtt számoljon vissza tíztől, majd megnyíljanak a kapuk.

Erre a pillanatra vártak a műfaj kedvelői a Covid 19 óta és most futólépésben közelíthettek a kemping belseje felé a karszalagok rögzítése és egy egy gyors csomagellenőrzés után. Ott aztán megkezdődött a verseny a legjobb, legárnyékosabb sátorhelyekért, aminek az idei időjárás előrejelzést figyelembe véve különösen nagy jelentősége lesz majd. Futva közelítették meg a sátorhelyeket a piros és fehér kalózsapkás, kalapos, baseballsapkás fiúk és a szívecske-, denevérszemüveges, ördögszarvas és színes unicornisszarvakkal díszített színes hajú lányok. Bár az időjárás cseppet sem indokolja, a fesztiválon a dresszkód idén is a fekete. A különböző zenekaros pólók mellett feltűntek korábbi Rockmaratonos pólók is és természetesen támogatói pólók is, mutatva, hogy a rockertársadalom akkor sem pártolt el a fesztiváltól, amikor az bajban volt.

Délelőtt még épp csak némi  életjelet mutatott a fesztivál területe, még csak a merchandising, vagy ahogy emlegetni szokás, a mörcs árusítása kezdődött meg a kétféle fesztiválpólóval, trikóval és kapucnis pulcsival, amelyeken ott virít büszkén a három X, no meg a feltámadást jelképező főnixmadár. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában