Könyvajánló

2024.08.21. 12:00

Az Alakváltó madárszárnyakon érkezett a szobába

Bő két hét van már csak hátra a nyárból, ám a szabadságolások fő időszaka az augusztus, és a hosszú, augusztus huszadikai hétvégéből is van még hátra két és fél nap. A pihenés napjai alatt sokan előveszik azokat a könyveket, amelyeket gyűjtögette, az elmúlt hónapok alatt, hogy: "Ezt majd kiolvasom, amikor lesz rá időm!" A bakancslistás könyveik mellé javasoljuk, hogy válasszanak olyan köteteket is, amelyeket a dunaújvárosi József Attila Könyvtár munkatársai ajánlanak. Ezúttal Fábián Krisztina ajánlja Amy Harmon: A királyné és a gyógyír című regényét.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Shutterstock

"Ha már olvastad A madár és a kardot, akkor A királyné és a gyógyírt se hagyd ki! Ha még nem jutottál el addig, hogy elolvasd az első részt, akkor mire vársz? Ez a sorozat elképesztő!"                    Candace, goodreads.com

Forrás: József Attila Könyvtár

Kedves Olvasó, ha szereted a fantasyt, a mesés, csodás történeteket, ahol a sötét erők fölött győz a jó, akkor szeretni fogod Amy Harmon történeteit. De mindenképpen az első résszel kezdd (Amy Harmon: A madár és a kard)!

A második részben, A királyné és a gyógyírban, a gyógyító erővel bíró Kjell, Tiras király féltestvére és testőrségének kapitánya, csapatával járja a királyság tartományait, hogy felkutassák és megszabadítsák a volgárok (vérszomjas madáremberek) maradék hordáitól. Egyik útjukon egy haldokló, fiatal lányt találnak egy meredek sziklafal tövében. Nem tudni lezuhant vagy lelökték. Kjell meggyógyítja a lányt, Sashát és a lány ettől kezdve követi őt. Kjellt ez eleinte bosszantja, de jól is esik neki a lány gondoskodása.

Sashának is van egy csodás képessége: látja a jövőt! Ez és kedves, önfeláldozó jelleme egyre nélkülözhetetlenebbé teszi Kjell számára nemcsak a volgárok elleni küzdelemben, hanem egy régi ellenséggel szemben is.

„Az Alakváltó madárszárnyakon érkezett a szobába. Az egyik kis ablakot résnyire nyitva hagyták magasan fent a falon, hogy átszellőztessék a helyiséget, egy nyitott ékszeres ládika mellett pedig egy koromfekete, rövid toll hevert. Kjell szinte maga előtt látta, hogy Ariel varjúként leszáll oda, a fényes csecsebecsékre mered, majd emberi alakot ölt és kiemel párat.”

„Muszáj lesz megölnie, tudta jól. Nem élhet így, hogy a nő folyamatos fenyegetést jelent a szeretteire és a körülötte lévőkre nézve. Előbb-utóbb ki kell eszelnie egy tervet, hogy megszabadítsa a világot firi Arieltől.”

az ajánlást készítette Fábián Krisztina

Forrás: https://www.jakd.hu/konyvajanlo

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában