vereség hazai pályán

2019.11.03. 20:59

Kevés volt a majd’ egy félidőnyi emberelőnyünk is

A szerdai Magyar Kupa továbbjutást követően vasárnap bajnoki mérkőzést játszott a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az NB III közép csoportjának tizenharmadik fordulójában a listavezető Pécsi MFC együttesét fogadták az újvárosiak.

Gróf András

Fotó: LI

DPASE – Pécsi MFC 0–2 (0–1)

Dunaújváros Stadion, 500 néző. Vezette: Horváth Tibor (Mohos, Imrő).

DPASE: Pokorni – Puskás, Kis B., Csendes, Horváth (Busa a 67. p.), Dorogi (Beszterczei a 86. p.), Barna Zs., Biró Á. (Reicheld a 67. p.), Tóth Á., Kovács, Szepessy R. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Pécsi MFC: Kovács B. – Sági M., Rácz L., Németh M., Futó, Kónya, Koller (Tihanyi a 90. p.), Gajág, Bohata (Nikic az 55. p.), Geiger (De Olivera a 92. p.), Hegedűs M. Vezetőedző: Vas László.

A pécsiek határozott letámadással kezdték a rangadót, így az első negyedórában az újvárosiak elsősorban a védekezésre összpontosítottak. A kezdeti időszakot átvészelve azonban magára talált a DPASE gárdája. A játékrész közepén néhány veszélyes kontrát is vezettek az újvárosiak. A harminckettedik percben azonban megszerezték a vezetést a vendégek. Egy beadást követően megcsúsztatott labdát Geiger lőtt a hálóba (0–1).

A fordulás után hamar ember­előnybe került a hazai együttes. Az ötvenkettedik percben Gajág a második sárga lapot követően kapta meg a pirosat. A hazaiak azonban nem igazán tudtak mit kezdeni az emberelőnnyel. Elsősorban felívelésekkel kísérleteztek, amelyeket könnyen hárítottak a hórihorgas pécsi védők. Egy kapu előtti kavarodásban, a mérkőzés folyamán több téves ítéletet hozó játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek. Koller azonban „sportszerűen” mellé gurította a tizenegyest. A találkozó sorsa végérvényesen a nyolcvanötödik percben dőlt el, amikor Kis Balázs hibája után Kónya talált a hazaiak kapujába (0–2).

További eredmények: Dabas – Dunaharaszti MTK 0–1, Taksony – Rákosmente 1–2, Kozármisleny – Monor 2–2, Szekszárd – Kecskemét 0–3, Szentlőrinc – Budapest Honvéd-MFA II 2–0, Kelen SC – THSE-Szabadkikötő 7–0, Iváncsa – Dabas-Gyón 0–0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában