Hétfőn eldönthetnek mindent a Bikáink

2023.02.12. 14:00

Vasárnap 17 órakor fogadja a DAB az újpestieket

Egy ide, egy oda. Vagyis két újpesti mérkőzés után 1–1-re áll a DAB–UTE-párharc a jégkorongozók Erste Ligájának kvalifikációs play-offjában. Folytatás vasárnap 17 órai kezdettel Dunaújvárosban.

Agárdy Csaba

Somogyi Balázs (91) emberelőnyből szerzett vezetést a második újpesti találkozón Fotó: VD/UTE

Dunaújváros - A play-off folytatásában Dunaújvárosban kétszer találkozik a DAB és az UTE, vagyis az egyik fél három győzelméig tartó párviadalt az Acélbikák egy kettős győzelemmel lezárhatják hétfőn este. Addig azonban még térjünk ki egy kicsit a csütörtöki újpesti meccsre, amit a hazaiak 4–2-re megnyertek. Mivel szerdán 3–1-es dunaújvárosi siker született, a párharc állása 1–1. 

Négycsapatos tornán Bolzánóban, győzelem a rajton

A magyar jégkorong-válogatott négycsapatos EIHC-tornán vesz részt az olaszországi Bolzánóban. Kevin Constantine együttese csütörtökön Dél-Korea ellen mutatkozott be, és 4–1-re győzött. Csapatunk végig vezetve megérdemelt győzelmet aratott. Nemzeti csapatunk az alábbi összeállításban szerepelt: Bálizs (Horváth D.) – Stipsicz, Hadobás, Schlekmann, Bartalis, Sofron – Szabó B., Pozsgai, Kulmala, Nagy G. Terbócs – Szirányi, Fejes, Erdély, Hári, Galló – Kiss R., Garát, Ambrus G., Németh K., Mihály Á. 

Az UTE győzelme elsősorban annak köszönhető, hogy ezúttal sokkal jobban játszott, mint szerdán, a Dunaújvárosi Acélbikák pedig egy kicsit görcsösebb volt a kelleténél. A hajrá 3–1-es újpesti vezetésnél kezdődött meg. A dunaújvárosiak 57.23-nál hozták le a kapusukat, a hat az öt elleni játékban a végletekig kijátszottak egy támadást, aminek a végén Rybchyk szépített (3–2). A dunaújvárosiak továbbra is maradtak kapus nélkül, azonban az utolsó másodpercekben Peresunko bevette a dunaújvárosi kaput. Így az UTE végül 4–2-re győzött. 

Niko Eronen, a dunaújvárosiak vezetőedzője így értékelt a meccs után: 
– Úgy játszottunk az első harmadban, mint a szerdai mérkőzésen, egy ember­előnyből még a vezetést is meg tudtuk szerezni. Azután a második játékrészben feljebb kapcsolt az Újpest, letámadtak, így elég nehezen tudtunk előrelépni. Úgy érzem, rengeteg szerencsétlen szituációval kellett szembenéznünk, de így is megvan, amiért jöttünk, két mérkőzés alatt elvettük az Újpest pályaelőnyét. Örülök, hogy hazai pályán játszunk legközelebb, lesz bőven munkánk addig. 

UTE–DAB 4–2 (0–1, 2–0, 2–1) 

Újpesti Jégcsarnok, 314 néző. Vezette: Mach, Haszonits, Balla, Váczi. 
UTE: Rajna – Erdőhelyi, Jekunen, Just, Kovács A. 1, Peresunko 1 (3) – Kiss D., Kiss Ph. 1, Kiss P. (1), Madácsi – Shirley 1, Balázsi, Pokornyi, Benk (1), Nemes – Németh, Balogh, Kovács S., Nádasy. Vezetőedző: Virág Csaba. 
DAB: Jarvinen – Brus, Varga, Embrich (2), Ödman, Valtola (2) – Kmec, Svars, Dézsi, Somogyi 1, Szalma – Léránt, Vas, Marosi, Strenk, Szabó – Lammi, Mihalik, Niskanen, Rybchyk 1. Vezetőedző: Niko Eronen. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában