Újpesten játszottak az Acélbikák

2023.08.19. 21:49

Elsőre vereség szétlövésekkel

Lejátszotta első félkészülési mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata.

Agárdy Csaba

A DAB ma kora este az Újpest vendége volt. Mindkét csapat átalakult a holtszezonban, és mindkét oldalon a finn vonalban bíznak a vezetők. A dunaújvárosiak kispadján második szezonját kezdi Niko Eronen, míg a liláknál Markus Juurikkala lett nyáron a vezetőedző. (A korábbi szakmai irányítóktól, Virág Csabától és Baróti Zsolttól Újpesten tavasszal azért váltak meg, mert a DAB a rájátszásban búcsúztatta az UTE-t.)

Jó hangulatú mérkőzésen kiegyenlített küzdelmet láthattak a szurkolók. Az első harmad után 2-0-ra vezettek a hazaiak, majd az Acélbikák egyenlítettek. A végeredmény 2-2 lett, szétlövéssel az Újpest 3-2-re győzött.

UTE – DAB 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) – szétlövés után

DAB: Kovács (Tóth) – Moore, Maarnela, Somogyi, Nemes, Szalma – Varga, Léránt, Hadzinikolic, Sillanpää, Dostálek 1 – Svars 1, Ahonen, Elomaa, Koskinen, Dézsi – Sysak, Petko, Szabó, Pinczés, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A DAB további programja az Erste Liga szeptember 29-i rajtjáig.

Augusztus 25., Topolcsány – Dunaújvárosi Acélbikák (Nagytopolcsány), augusztus 30., Ziar Nad Hronom – Dunaújvárosi Acélbikák (Garamszeg), szeptember 9., DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák (Miskolc), szeptember 14., FTC – Dunaújvárosi Acélbikák (Tüskecsarnok), szeptember 20., FEHA19 –Dunaújvárosi Acélbikák (Székesfehérvár), szeptember 22., Dunaújvárosi Acélbikák – FEHA19 (Dunaújváros).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában