Hat vereség után újra győzelem

2024.01.12. 21:40

Visszaültek a lóra az Acélbikák

Nagyon rossz szériát szakított meg a DAB Erste Ligás jégkorongcsapata ma este. Az utóbbi hat meccsét ugyanis leveszítette. Ezúttal azonban a DVTK Jegesmedvéket biztosan győzte le 5-2-re hazai környezetben.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Bár szinte már csak matematikai esélye van arra a Dunaújvárosi Acélbikáknak, hogy bekerüljön a bajnokság rájátszásába, vagyis az alapszakaszt legrosszabb esetben is a nyolcadik helyen zárja, azért nem mindegy, milyen teljesítményt nyújtanak az alapszakasz hátralévő idejében. És, ahogy mondani szokás, a remény hal meg utoljára.

Niko Eronen együttese ezúttal végig vezetett a találkozón. A harmadik játékrészben nyolc perc alatt három gólt is lőtt, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A dunaújvárosiak legközelebb Székesfehérváron a FEHA19 vendégei lesznek. A találkozó vasárnap 17.15 órakor kezdődik.

DAB – DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)

A DAB góllövői: Svars , Szalma, Lorraine, Silanppaa, Koskinen. Gólpassz: Svars 2, Somogyi 2, Lorraine, Dostalek, Hadzinikolic, Maarnela, Silanppaa, Nemes.

Niko Eronen: – Számunkra nagyon jó meccs volt, sokat változtattunk a játékunkon, és a srácok megértették, mit is szeretnénk csinálni a DVTK ellen. Úgy éreztem, egyszerűen túldolgoztuk ellenfelünket, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Jó dolog visszaülni a lóra, és gyűjteni pár pontot, különösen akkor, ha meg is érdemeljük.

Steve Kasper: – Legutóbb Miskolcon kevés gólszerzései lehetőséget adtunk a DAB-nak, ezúttal viszont sokat, 1-1-ig harcos, egálos meccs volt, azután a második harmad hajrájában elkövettünk egy hibát, és nem igazán tudtunk abból visszajönni. Nem kifogás, de vannak sérültjeink, akik helyett nagyon fiatalok játszottak, nekik ez egy tanulási lehetőség volt, de néha ezek a leckék fájdalmasak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában