Aranypárharc

2024.05.17. 09:00

DKKA előny a döntőben, szombaton itthon lehetnek bajnokok

Az összevont Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei felnőtt női kézilabda bajnokság döntőjének első mérkőzését játszotta szombaton a DKKA SE U17-es együttese.

Gallai Péter

Virág Csenge hét gólt lőtt a finálé első találkozóján

Fotó: Laczkó Izabella

A dunaújvárosi csapat veretlenül menetelt a fináléig, ahol az első találkozón is előnyre tett szert a Pázmánd otthonában. Az ellenfél nyerte az alapszakasz északi csoportját, majd a Dunaújvárosi AC és a Dorog legyőzésével jutottak be a döntőbe.

Pázmánd–DKKA SE 29–31 (14–15)

DKKA: Angyali, Németh (kapusok), Titcher, Hermán 2, Cserháti, Pálfi, Virág 7 (1), Mózsi 11 (2), Erdei-Nagy Cs. 1, Erdős 5 (1), Ecsődi 2, Erdei-Nagy L., Dósai-Molnár, Szili 2, György 1. Edző: Sós Roland.

Az újvárosi csapat a szezon eddigi legszűkebb sikerét könyvelhette el a végig szoros találkozó után, így a szombaton 16 órától rendezett hazai visszavágó előtt még nincs lefutva a párharc. A mérkőzés  után tartják majd meg az éremátadó ünnepséget is.

Az ötödik helyért rendezett párharc első meccsét a Rácalmás nyerte 31–23-ra a Martonvásár ellen, a második meccs szombaton 16 órakor lesz hazai pályán. A hetedik helyért a DAC került előnybe, miután 35–30-ra nyert a Tatabánya elleni első meccsen itthon, a második felvonást vasárnap rendezik.

Az alsóházban, a 9-14. helyért körmérkőzéseket rendeznek, itt is az utolsó forduló jön, a dunaföldvári Holler UNFC negyedik a csoportban, és a listavezető Ácsi Kinizsi ellen zár vasárnap. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában