Vízilabda

2024.09.15. 08:00

Az Eb-ezüst után a világbajnokságon szerepelnek a Kardos testvérek

Az U19-es korosztálynak rendezett horvátországi Eb után Kínában az U18-asok számára következik női vízilabda-világbajnokságot, ami vasárnap kezdődik Csengtuban.

Gallai Péter

Kardos Laura és Dominika az Európa-bajnoki ezüstéremmel. Közöttük a DFVE korábbi játékosa és munkatársa, az Eb-n játékvezetőként dolgozó Sajben Nikolett

Fotó: DFVE

A Zágrábban kontinensbajnoki ezüstérmet szerzett csapatból tizenegyen most is a keretben lesznek, közte a DFVE két játékosa, Kardos Dominika és Kardos Laura. A kezdetektől fogva Sike József – aki a dunaújvárosi klubban is több éven át dolgozott – által irányított, 2006-ban született játékosokra épülő korosztály eddig verhetetlen, hiszen minden világversenyt megnyert úgy, hogy még döntetlent sem játszott. A sikerszéria 2021-ben az U15-ös Eb-arannyal kezdődött, egy évre rá U16-os világbajnokságot nyert az együttes, tavaly pedig U17-es Eb-elsőség jött a sorban. 

A magyarok hétfőn kezdik meg szereplésüket az Egyesült Államok ellen a csoportban, kedden Új-Zéland, szerdán pedig Ausztrália következik a sorban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában