Sárkányhajó

2024.09.02. 09:00

Eredményes és hasznos edzőtábor

A Dragon Steel SE idei egyhetes nyári sárkányhajó táborát immár ötödik alkalommal rendezte meg a dunaújvárosi klub augusztusban.

Gróf András

Fotó: Dragon Steel SE

 A klub elnöke, Tóth Edit így értékelte az eseményt.

– A táborba összesen tizenhárom gyermek jelentkezett, ebből hat új és hét saját nevelésű fiatal volt, akik már az első nap részt vettek az „okos snack” programban, ahol megismerkedtek az egészséges táplálkozás alapjaival, és egy rövid tesztet is kitöltöttek. Ezután a vízijártassági oktatás következett, ahol a biztonságos közlekedés alapjait sajátították el a jelentkezők. A rövid elméleti oktatás után a gyerkőcök a szárazföldön gyakorolták az evezés technikáját, majd a vízen folytatták a tanulást. Ebéd és egy rövid pihenő után újra sárkányhajóba szálltak, hogy tovább fejlesszék tudásukat és élvezhessék a közös evezés örömét. Másnap már megvizsgáltuk a hidat alulnézetből, megmértük a Duna hőfokát és közben egy „kicsit” maszatosak is lettünk, a folyó túlpartján játszadoztunk.

Az egész hét tele volt élményekkel és inspirációval, amit reméljük, hogy a táborozók is magukkal visznek

– részletezte az elnök.

Hozzátette, az evezések során nemcsak a technikát, hanem a csapatszellemet, az egymásra figyelést, a ritmust, a taktikát is gyakorolták. A résztvevők pólót, névre szóló oklevelet vehettek át. Örömteli, hogy két gyermekkel is sikerült olyan szinten megszerettetni a sárkányhajózást, hogy a továbbiakban a klubban folytatják. 

A legnagyobb eredménynek azt tartja, a szeptemberi 20-as bajnokságon, ennek a programnak köszönhetően, a saját fiataljaikhoz csatlakoztatva, el tudnak indítani egy U18-es hajót, ezzel a DSSE jövő évi kvalifikációját biztosítva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában