A Gyergyói HK következik

3 órája

A DAB edzője: töketlenek voltunk - képgalériával

Újabb vereséget szenvedtek az Acélbikák. A DAB az Erste Ligában, vasárnap a Gyergyói HK ellen javíthat.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pénteken a BJAHC látogatott a DAB csapatához, a végeredményt (3-5) rövid hírben már közöltük. Néhány mondat a találkozóról.

DAB
A DAB nagyobb fegyelemmel pontot szerezhetett volna
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A DAB kapusát le kellett cserélni

A DAB kapujában Sági Máté kezdett, de már a 13. percben le kellett cserélni, mivel megsérült. A kapuk előtt sokkal erőszakosabb és élesebb BJA HC háromgólos győzelemmel vitte el a pontokat a Dunaújvárosi Jégcsarnokból. az első harmadban oda-vissza játékot láthattak a szurkolók, a másodikban pedig budapesti fölényt. Összességében a vendégek megérdemelten  győztek.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok.

Somogyi Balázs, DAB: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, jól álltunk bele a meccsbe, azt tudjuk, hogy képesek vagyunk gólokat lőni és azt is, hogy akadnak néha problémáink a védekező harmadban. Ehhez képest három olyan gólt kaptunk, hogy nem akartunk elég tököseknek lenni a saját kapunk előtt, és egyedül hagytuk a kapusunkat, egy BJAHC-játékos három dunaújvárosi ellen képes volt gólt szerezni. Ez fegyelmezetlenség. Hallgattunk a srácokra, hogy cseréljünk edzésmódszert, mert eddig nem kaptunk ilyen gólokat, s nem feltétlenül mondom, hogy ez teljes mértékben az ő hibájuk, egy csapat vagyunk. Nem tudom, hogy fordulhat elő, hogy három másodperc van hátra a harmadból, és nem teszünk meg mindent azért egy bulinál, hogy távol legyen a kapunktól a korong. Rendet kell tenni a fejekben, mert azok a játékosok, akiknek hozniuk kellene az ilyen meccseket, nagyon mínuszban végeztek, sok kapott gólnál voltak fent, viszont az pozitívum, hogy két fiatal hátvédünk plusz kettőben és egyben hozták le a meccset úgy, hogy végig játszottak. Nehéz ilyenkor bármit mondani, tudjuk milyen jó erőkből áll az ellenfelünk, de ma este megszorítható lett volna a 

BJAHC, és nem éltünk ezzel, nem mentünk rájuk jobban, sajnálom, hogy nem tudtunk pontot rabolni egy kemény, harcias hokival. Töketlenek voltunk, ez a legjobb kifejezés a mai teljesítményünkre.

Kangyal Balázs, BJAHC: – Valamiért, ami megvolt a DAB-ban két nappal ezelőtt a Ferencváros ellen, az most nem, talán a fáradtság miatt, mert ott nagyon jó meccset játszottak. Az első harmad hektikus volt, az edzők rémálma, ide-oda helyzetekkel, eladott korongokkal mindkét oldalon, de a második és harmadik harmadban el tudtunk lépni. A második harmadban huszonnégyet lőttünk kapura, volt tizennégy helyzetünk, ami dicsérendő dolog, mert őt meghatározó játékosunk is hiányzott. Ezzel együtt jobban kellett volna koncentrálnunk a meccs elején, mert ez a DAB jól strukturált csapat, de úgy érzem, megérdemelten visszük haza a három pontot.

Az Acélbikák vasárnap a Gyergyói HK-t fogadják, a meccs 17 órakor kezdődik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában