Jó széria

3 órája

DFC: zsinórban a harmadik győzelem

A Fejér vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának szombati játéknapján a Dunaújváros FC együttese a Martonvásár gárdáját látta vendégül. A házigazdák meg­győző játékkal kétgólos győzelmet arattak.

Duol.hu

Godslove nagy kedvvel játszott a mérkőzésen

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A találkozó előtt  az ellenfél úgy állt két ponttal a DFC előtt, hogy két meccsel többet játszott. Hazai mezőnyfölénnyel indult az összecsapás a 10. fordulóban. A nyolcadik percben Godslove fordult le a védőjéről, aki szabálytalankodott vele szemben. Mivel az eset a tizenhatoson belül történt, így a játékvezető természetesen büntetőt ítélt. Az eddig biztos tizenegyesrúgónak bizonyuló Szepessy Róbert állt a labda mögé, de lövését Benkő hárította.

DFC
Bata Kristóf adta az első találat előtt a passzt, majd ő szerezte a DFC második gólját
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ez azonban nem szegte kedvét az újvárosiaknak, és továbbra is bátran támadtak. A 22. percben Bata Kristóf bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Szepessy Róbert bólintotta hat méterről a jobb alsó sarokba. 

A szünetet követően is a hazaiak a domináltak, a vendégek csak elvétve jutottak Bolla kapujának közelébe. A martonvásáriak hálóőre azonban többször jó közbelépéssel vetette magát észre. Az 58. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Godslove bal oldalról elvégzett sarokrúgását Bata csúsztatta a bal alsó sarokba. Ezt követően a nagy kedvvel játszó Godslove került óriási helyzetbe, de közelről a kifutó kapusba lőtte a labdát. A hajrára elfáradó vendégek elsősorban arra törekedtek, hogy megússzák újabb kapott gól nélkül. 

A dunaújvárosi együttes a 82. percben újoncot avatott. Bajnoki mérkőzésen először lépett pályára a felnőttek között a tizenhét éves tehetséges támadó, Freud Barnabás, aki néhány ügyes megmozdulással bizonyította rátermettségét.

Dunaújváros FC–Martonvásár 2–0 (1–0)

DFC: FC: Bolla – Kiss B., Tapiska, Ferenczy, Király B., Vagyóczki, Bata, Hegedűs K. (Sárosi a 87. p.), Szepessy R., Gál B. (Freud B. a 84. p.), Godslove. Vezetőedző: Gróf András.

Martonvásár: Benkő – Szedlák, Fodor G., Hernádi, Szilágyi (Patkós K. a 76. p.), Kóka (Gábor a 66. p.), Neuvert, Cservenka, Gál B., Füzér, Spinner (Madar az 59. p.). Edző: Gálvölgyi István, Trizna Tamás.

A DFC sikere nem volt kérdés

Gróf András: – Szerencsére ezúttal a győzelmünk egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.

Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

- Ismét voltak jó egyéni teljesítmények, aminek köszönhetően végig fölényben tudtunk játszani. Az ellenfél becsülettel küzdött, jól megszervezte a védekezését, de gólhelyzetet nem igazán sikerült kialakítaniuk a kapunk előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában