Következmény

2024.06.12. 13:10

Már a rendőrség vizsgálja Magyar Péter listázását

Nem maradt jogi következmények nélkül, hogy a Tisza Párt alelnöke közösségi oldalán tüntette fel az ATV munkatársainak vallási hovatartozását.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetõje nyilatkozik a sajtónak, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Mint arról már beszámoltunk, Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is feljelentést tett az ügyben. Szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

Magyar Péter hétfőn este a közösségi oldalán közzétette az ATV munkatársainak listáját, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek.

A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

A BRFK nem ült sokáig a kedden tett feljelentésen, szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Emlékezetes, a Tisza Párt alelnöke azért rohant el az ATV adásából, mert a műsorban szembesítették korábbi hazugságával, miszerint a csatorna nem szerepeltette. Magyar Péter ugyanis korábban arról panaszkodott, hogy március 28. és május 3. között egyszer sem hívták be az élő adásba. Rónai Egon műsorvezető ennek cáfolatára adott át Magyar Péternek egy csokor bizonyítékot.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában