Egyenes beszéd

2024.06.12. 15:47

Menczer: Orbán Viktor világossá tette a NATO főtitkárának, hogy nem akarunk részt venni mások háborújában (videó)

A politikus úgy fogalmazott, a magyar emberek világos döntést hoztak vasárnap, ez "nem a mi háborúnk, mi békét akarunk".

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Orbán Viktor világossá tette a NATO főtitkárának, hogy nem akarunk részt venni mások háborújában - hangsúlyozta közösségi oldalára feltöltött szerdai videójában a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás leszögezte, hogy a miniszterelnök ismét megvédte a magyar érdeket.

Mint fogalmazott, "a NATO az elmúlt hetekben óriási lépésekkel indult a háború felé", az észak-atlanti szövetség akarja irányítani a fegyverküldést, a katonák kiképzését és a szervezet óriási pénzeket, összesen 100 milliárd eurót akar "belepumpálni a háborúba".

Kiemelte: hazánk ebből ki akar maradni. Hozzátette: a magyar emberek világos döntést hoztak vasárnap, ez "nem a mi háborúnk, mi békét akarunk".

Orbán Viktor elérte, hogy a NATO garantálja a következőket: Magyarországnak, magyar katonáknak nem kell részt venniük ebben az Ukrajna-misszióban. Hazánk területén semmilyen háborús esemény nem történik, és magyar adófizetők pénzét nem használják fel a misszióban - mutatott rá Menczer Tamás.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában