Felmérés

2024.06.08. 08:20

A budapestiek abszolút többsége Vitézy Dávidra szavazna (videó)

Vitézy Dávidot támogatja a többség a Nézőpont Intézet felmérése szerint, amelyből az is kiderült, hogy a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely hivatali ideje végén nemcsak Vitézy támogatói vannak többségben, de azok is, akik úgy vélekednek, hogy kihívója le is fogja őt győzni – írja a Magyar Nemzet.

MW

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A budapestiek abszolút többsége (52 százalék) Vitézy Dávidra, az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért civil szervezet közös jelöltjére szavazna. Karácsony Gergelyre, a Gyurcsány-koalíció jelöltjére a fővárosi szavazók mindössze 45 százaléka adná szavazatát – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A felmérés eredményei alapján határozottan úgy tűnik, Vitézy Dávidnak sikerült Karácsony Gergely 2019-es, 51 százalékos támogatói köréből is megszólítania szavazókat.

A kutatás szerint Grundtner Andrásnak, a Mi Hazánk jelöltjének legfeljebb háromszázalékos szimpatizánsi köre van – írja a Magyar Nemzet. 

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a többség Vitézyt támogatná
Forrás: Nézőpont Intézet/Magyar Nemzet

A Nézőpont Intézet felméréséből egyébként az is kiderül, hogy 

a jelenlegi főpolgármester hivatali ideje végén nemcsak Vitézy támogatói vannak többségben, de azok is, akik szerint kihívója le is fogja őt győzni.

A teljes cikket ITT tudja elolvasni. 

Szentkirályi Alexandra: a budapestiek nem kérnek a háborúból!

„Ha rajtuk múlna, akkor pénzzel és fegyverrel is támogatnák a szomszédban dúló véres háborút.
Karácsony még tovább ment, szerinte háborúban állunk Oroszországgal. Nagyon felelőtlen szavak ezek a főpolgármester szájából, ugyanis ha Magyarország belesodródik egy háborúba, azzal Budapest kerül a legnagyobb veszélybe 

mondta a közösségi oldalán közzétett videóban a kormánypártok fővárosi listavezetője.
Csak a béke, csak a Fidesz! – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. 

Vitézy Dávid: végre változást tudunk elérni Budapesten!

A főpolgármester-jelölt minden választót arra kért, hogy holnap menjen el szavazni.

„Végül azért indultam el a választásokon, mert nagyon dühített az, ami Budapesten történik, hogy bármerre járok, akárcsak a régiónkban, akár Varsóban, Prágában, Pozsonyban, akkor azt tapasztalom, hogy Budapest egy lemaradó pályán van, gyakorlatilag leállt a város fejlődése”
– jelentette ki Vitézy, majd hozzátette, az elején legtöbben kinevették őket, és több elemző azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán a voksok öt százalékát be tudja-e majd gyűjteni.

„Megpróbáltak minket beskatulyázni, betolni a másik oldalra, és kényszeredetten elmondani, hogy abban a koordináta-rendszerben, ahol húsz éve a magyar politika zajlik, mi hova valók vagyunk”
– tette hozzá a főpolgármester-jelölt, majd kiemelte, ennek a beskatulyázásnak az eredményeként Karácsony Gergely odáig ment, hogy választási csalásokat követ el, és impresszum nélküli plakátokat helyez ki, ami Vitézy szerint méltatlan Budapest főpolgármesteréhez.

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandra visszalépésével kapcsolatban elmondta, véleménye szerint a kormánypárt nem őt, hanem egy XXI. századi progresszív urbanisztikai víziót, városfejlesztési víziót támogatott azzal, hogy a jelöltjét a harmadik helyről visszaléptette.

A következő nagy lépés, amit meg kell tennünk, az, hogy meghaladjuk a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, ami a Városházán zajlott az elmúlt öt évben

– emelte ki Vitézy, aki ezen cél érdekében arra kérte a budapestieket, hogy a holnapi választáson szavazzanak rá és az általa vezetett listára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában