Szombati színes hírek

2024.06.22. 10:33

A nap videója: Ronaldo örömmel szelfizett a pályára berohanó kisfiúval

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Cristiano Ronaldóval szelfizett meccs közben egy fiatal szurkoló

Forrás: AFP

Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA

Ronaldo örömmel szelfizett a pályára berohanó gyerekekkel (videó)

A németországi Eb csoportkörének második fordulójában Portugália 3-0-ra nyert Törökország ellen. A meccs második félidejében,  3-0-s portugál vezetést követően két fiatal szurkoló berohant a pályára, majd közös fotókat készítettek Cristiano Ronaldóval, aki készségesen állt a kisfiúk mellé. 

Turkiye v Portugal - EURO 2024
Cristiano Ronaldóval szelfizett egy kisfiú
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

Az egyik srácnak ezt követően futnia kellett, mert a biztonsági őrök kabaréba illő módon próbálták lekergetni a pályáról.

A mérkőzésen több szurkolónak sikerült bejutnia a pályára, de ők már nem tudtak szelfizni Ronaldóval – adta hírül az Origo.

Tényleg ez volt az Eb első fordulójának legszebb gólja? (videó)

A török válogatott Mert Müldür Grúzia elleni csodás kapáslövését választották az első forduló legszebbjének a németországi torna szervezői. Második helyen a román Nicolae Stanciu bombája végzett, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Arda Güler került varázslatos átlövésével – írja a Nemzeti Sport

Meglepő mezben látható Ronaldo fia, vajon kinek szurkol az Eb-n? (videó)

A portugál válogatott szombaton Törökország ellen játszik, és ha nyer, akkor egész biztosan tizenhat közé jut. Közben Ronaldo párja, Georgina Rodriguez egy videót tett közzé a hét elején a közösségi oldalán mostohafia 14. születésnapjáról, ezen a fiatal Cristiano Jr. látható, amint a családi villában sétálgat a szaúd-arábiai Rijádban, majd Georgina gratulál neki a különleges naphoz, és megajándékozza – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A felvétel érdekessége, hogy Cristiano Ronaldo Jr. nem a portugál, hanem a német válogatott mezét viseli a jeles alkalmon, így a kommentelők közül sokan megkérdőjelezik, hogy az édesapjáéknak szurkol-e egyáltalán.

A lengyel kapus édesanyját emlegette élő adásban a kiakadt szurkoló (videó)

A lengyel csapat mutatott játéka és a játékosok hozzáállása miatt a szurkolók rendkívül csalódottak voltak a lefújás után, az egyik drukker pedig nem fogta vissza magát, és trágár szavakkal a Juventusban védő, Wojciech Szczesny kapust hibáztatta a kiesésért. A berlini meccs után a drukker odalépett a TVN24 riporteréhez, aki élő adásban volt, majd kivette a kezéből a mikrofont és trágár módon kezdte gyalázni a 34 éves hálóőrt – vette észre az Origo.

Poland v Austria: Group D - UEFA EURO 2024
Sabitzer kiugrásánál a lengyel kapus elkaszálta a támadó lábát
Fotó: - / Forrás: AFP

A drukker talán azért orrolt meg Szczesnyre, mert Sabitzer kiugrásánál a lengyel kapus elkaszálta a támadó lábát. Ezért a megmozdulásáért sárgát kapott, az osztrákok pedig büntetőt lőhettek, amit Arnautovic értékesített magabiztosan a kapu bal alsó sarkába, eldöntve a meccset.

Osztrák siker: csaknem 88 év után győztek Lengyelország ellen

Ausztria tétmeccsen legutóbb - egyszersmind akkor első alkalommal - csaknem 88 éve győzte le Lengyelországot – írta az IFFHS az osztrákok 3-1-es sikeréről a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság pénteki történéseit értékelő összefoglalójában.

Poland - Austria
Osztrák siker 88 év után a lengyelek ellen
Fotó: Andreas Gora / Forrás: AFP

A futball históriájával és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet szombati anyagában emlékeztetett rá, hogy a korábbi egyetlen diadal 1936. augusztus 11-én, a berlini olimpiai elődöntőben született, és akkor is 3-1 volt a végeredmény. Ausztria barátságos mérkőzésen is régen, legutóbb 1994-ben nyert Lengyelország ellen, a 4-3-as sikerét vendégként, Katowicében aratta.

Az IFFHS kiemelte azt is, hogy 

Eb-fellépésen az osztrákok futballtörténelmük eddigi legidősebb kezdőcsapatát szerepeltették pénteken: a pályára lépők átlagéletkora 28 év és 217 nap volt.

Az Ukrajna-Szlovákia meccs (2-1) fő érdekességét az adta, hogy az ukránok históriájuk során másodszor nyertek vesztes állásból Eb-mérkőzést: első ízben a 2012-es kontinensviadal  nyitómeccsén tudtak fordítani 0-1-ről ugyancsak 2-1-re a svédek ellen. A pénteki nyertes találatot jegyző, és összesen immár háromgólos 

Roman Jaremcsuk lépett elő a legeredményesebb ukrán Eb-szereplővé, megelőzve a korábban egyformán két gólig jutott Andrij Sevcsenkót és Andrij Jarmolenkót.

A mostani Eb első 0-0-s mérkőzését játszotta Hollandia és Franciaország, és az IFFHS a gólképtelenséget részben azzal magyarázza, hogy a galloknál nem lépett pályára legnagyobb sztárjuk, az osztrákok elleni találkozón orrtörést szenvedett Kylian Mbappé. Amellett a holland kapuban remekelt és korrekordot állított fel Bart Verbruggen: 21 évesen és 307 naposan ő lett a legfiatalabb hálóőr, aki nem kapott gólt egy Eb-mérkőzésen.

Nagelsmann: minden meccsünket meg akarjuk nyerni

München és Stuttgart után Frankfurtban is győzne a magyarokkal azonos csoportban szereplő házigazda német válogatott a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, vasárnap.

A hazaiak Münchenben 5-1-re verték Skóciát, majd Stuttgartban 2-0-ra nyertek a magyar csapat ellen, így már biztosan nyolcaddöntősök. Vasárnap Svájccal találkoznak, amely a magyarok 3-1-es legyőzése után kisebb meglepetésre csupán 1-1-es döntetlent játszott Skóciával. 

A svájciaknak győzniük kell a csoportelsőséghez, de vereség, és skót siker esetén a harmadik helyre csúszhatnak. A házigazdáknak a döntetlen is elegendő, hogy megőrizzék vezető helyüket a négyesben.

Euro 2024: Germany - Hungary
Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / Forrás: AFP

Németország újraegyesülése, vagyis 1990 októbere óta kilenc alkalommal találkoztak egymással: öt német siker és három döntetlen mellett csak egyszer győztek a svájciak. Legutóbb 2020-ban a Nemzetek Ligájában játszottak egymás ellen, szeptemberben Bázelben 1-1-es, októberben Kölnben 3-3-as döntetlenre végeztek.

Csak két olyan európai csapat van - Svájc és Franciaország -, amely az előző öt világversenyen kivétel nélkül továbbjutott a csoportkörből. Svájc - amely a legutóbbi 16 meccséből csak egyet veszített el - eddig hatszor játszott a házigazdával nagy tornán, de egyik meccset sem tudta megnyerni.

Azt senki nem tagadja, hogy a frankfurti stadion gyepszőnyege nem tökéletes - a csütörtöki Anglia-Dánia meccsen mindkét csapat játékosai többször megcsúsztak, és fűcsomók szakadtak ki a talajból -, de a német futballisták szerint ez nem befolyásolja majd a teljesítményüket.

Játszottam néhányszor azon a pályán. A játékosoknak problémát okoz, mert rendkívül csúszós, de nem tudom, miért

– mondta a középpályás Chris Führich.

Deniz Undav hozzátette, hogy egyrészt vasárnap estig talán javulni fog a pálya, másrészt alkalmazkodniuk kell a körülményekhez.

Nyerni akarunk vasárnap. Tehát akár füvön, akár kövön játszunk, nyernünk kell

– mondta.

Euro 2024: Germany - Hungary
Julian Nagelsmann, a németek szövetségi kapitánya
Fotó: Tom Weller / Forrás: AFP

Hozzáfűzte, tisztában vannak vele, milyen minőséget képvisel az ellenfelük, és már megvan a játéktervük vasárnapra.

Az európai szövetség közölte: egy ideje szorosan együttműködnek a stadion üzemeltetőjével az optimális körülmények biztosítása érdekében.

Fontos az első hely. Minden meccsünket meg akarjuk nyerni

– szögezte le Julian Nagelsmann szövetségi kapitány.

Meglátása szerint fontos, hogy az eddigi kezdőcsapatuk tagjai közül minél többen legyenek a pályán vasárnap is, hogy ritmusban maradjanak.

Senki ne számítson arra, hogy hét változás lesz nálunk. Kizárt dolog

– jegyezte meg.

A svájci Xherdan Shaqiri közölte, jól tudják, hogy olyan csapattal állnak szemben, amely más kaliberű, mint eddigi ellenfeleik: házigazdaként eufóriában futballoznak és kiváló támadásokra képesek, ők viszont magabiztosan lépnek pályára és meg akarják zavarni a németeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában